Sisällön tarjoaa Blogger.

KARU MEININKI


Kyllä oli kummallinen fiilis astua Tyynelän ovesta sisään sen jälkeen, kun raportti kosteusmittauksesta oli kilahtanut mun sähköpostiin. En tosiaan arvannut etukäteen ajatella, että sinne meneminen olisi mitenkään erikoista.

Olin lukenut ne lauseet kylmän viileästi kymmeniä kertoja. "Suositeltavat toimenpiteet: Lattian aukaisu keittiön ja eteisen puolelta. Kosteiden eristeiden poistaminen ja kosteiden rakenteiden koneellinen kuivaus. Vaurioituneiden puurakenteiden uusiminen. Kuivaustyön jälkeen rakenteiden ja pinnoitteiden korjaaminen."

No ei se hääviltä kuulosta ei, mutten ollut tuntenut lähes mitään. En pelkoa, paniikkia, epätoivoa, enkä raivoa. Surua kyllä. Nyt kuitenkin kolahti. Me mentiin sunnuntaina pakkaamaan keittiö pakettiin; ruuat tiiviisiin laatikoihin, astiat pölyltä suojaan, ruokapöytä sohvan eteen, jääkaappi keskelle olohuonetta, astiakaappi hädintuskin kynnyksen yli ja makuuhuone täyteen laatikoita. Koko huoneen tyhjennys. Oli ihan selvää, että homma ei olisi ihan iisi ja että tunteja siinä menisi. Kahdelta henkilöltä viisi tuntia kummaltakin.

No siihen kummaan fiilikseen vielä. Heti ovesta astuessa mä näin ne reijät lattiassa. Toki tiesin, että niin se kosteus mitataan - piikillä. Ne poratut reijät mun lankuissa vaan jotenkin kiteytti tän homman. Ihan hiljaiseksi veti, kun tajusin ettei tää ole mitenkään hallinnassa ja ennakoitavissa oleva asia. Ensin kosteus ja sitten tarkastaja - molemmat on tunkeutuneet mun kotiin ja tehneet tehtävänsä.  

Toinen tällä hetkellä nyppivä asia on, ettei vakuutusyhtiöstä ole kuulunut mitään. He määräsivät tarkastajan ja saivat raportin, mutteivät ole vielä kuitanneet, että homma on ok ja korvaukset kuluista kuitataan. En tiedä vielä sitäkään, että saanko itse valita tyypit tekemään vai annetaanko sieltä suositus ketä pitää käyttää. Se jännittää. 

Jotenkin veikkaan, että tätä hommaa läpikäytäessä te saatatte kuulla ja todistaa paria hyperventilaatiokohtausta ja totaalisekoamista. Ja jos tämä edellä mainittu veikkaukseni menee  pahasti pieleen ja olen onnistunut manaamaan tilanteen hankalammaksi, kun se on, niin olen kai silloin onnistunut pyrkimyksissäni. Tällöin varmasti tuntuu helpottavalle, kun homma ei olekaan niin kaamea, kun kuvittelin. Kaikesta huolimatta yritän kasata blogiin läjään kaiken mitä tulee tapahtumaan. On sitten tarjolla vertaistukea niille, jotka joskus samaan tilanteeseen joutuvat. 

Seuraava askel on vielä tutun tuntuinen ja selkeä. Pitäisi irrottaa alakaapit. 

Sen jälkeen mikään ei ole enää tuttua. 
Ehkä mä opin tästäkin jotain uutta. Mene ja tiedä.

 Seuraa blogiani instagramfacebookbloglovinpinterest 

24 kommenttia

 1. Ai hurja, tuntuu niin pahalta. Ystäväperheellä on tällä hetkellä omassa kodissaan samanlainen projekti. Tsemppiä tilanteeseen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Just mietinkin, että millaista tämä olisi jos olisi lapsia. Itsestään ja omasta jaksamisesta poikkeustilanteissa on niin helppo huolehtia. Mulla suurin haaste on, että olen huono odottamaan muita. Vakuutusyhtiö ei nyt tuu ihan mun tahdissa.

   Tsemppiä sun ystäväperheelle <3

   Poista
 2. Auts, olen sanaton...

  Nyt voimia sinne ja uskoa, että hyvä tulee. Ei tuo ole varmaankaan kovin tavatonta, mutta aivan varmasti monta uutta mutkaa on matkassa. Minulla on kuitenkin vakaa luotto siihen, että selviätte kunnialla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi <3

   Remppa on aina niin erilaista näissä tilanteissa, kun ei saa itse määrätä aikatauluja. Tuntuu, että tää eka viikko on mennyt aivan hukkaan, kun ei pääse etenemään haluamassaan tahdissa.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa <3

   Yllättävän apea fiilis on tällä hetkellä. Jos saisi kuivurit käymään ja edistysaskeleen kohti uutta, niin helpottaisi.

   Poista
 4. Voi, miten kurjia uutisia. Tsempit läpikäymiseen ja voimia urakkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Cilla <3

   ps. kävinkin muuten sun kaupalla pyörähtämässä viikko sitten. Valitettavasti sellaiseen väliin, ettet ollut paikalla. Ens kerralla sit paremmalla onnella :)

   Poista
 5. Niin paljon tsemppiä teille sinne <3 Saa soittaa ja purkaa jos siltä tuntuu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Jutta <3
   Yöllisiä valituspuheluita odotellessa :D

   ps. tulkaa käymään ku saadaan lattiat ja kamat paikoilleen

   Poista
 6. Kovasti tsemppiä. Ja toivottavasti vakuutus korvaa vahingon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi <3

   Toivotaan joo. Ja toivotaan, että siltä pian kuuluisi jotain.

   Poista
 7. Oikein paljon tsemppiä sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Ihmeen apeaksi tällainen tilanne voi vetää. Tiedän, että talo tulee kuntoon kyllä, mutta surettaa, ettei siellä voi nyt viettää aikaa kun on paras kevätaurinko ja luonto alkaa kukkia ja vihertää.

   Poista
 8. Tsemppiä teille! Jos lohduttaa, niin meillä on vähän samanlaiset näkymät keittiössä tällä hetkellä, ja kuivurit hurisee... Mä alan olla aika pro jo näissä vesivahinkohommissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lyde <3

   Mä just mietinkin sua tänä aamuna. Sitä miten ootte lasten kanssa selvinneet näistä tilanteista. Ja sitä millainen kärsivällisyys pitää olla, kun joutuu kohtaamaan näitä toisensa jälkeen. Ja sitä millainen tunne tulee, kun omalle kodille käy useasti näin.

   Tsemppiä sinnekin <3

   Poista
 9. Tsemppiä kovasti! Toivottavasti vakuutusyhtiö reagoi nopeasti (jos ei, niin muutama soitto perään...) ja homma sujuu muuten mahdollisimman kivuttomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla! Vähän tuntuu, että tuolla meidän vakuutusyhtiössä sujuu kaikki siihen saakka, kun korvauksia aletaan hakemaan. Toinen erimerkki on mun miehen polvileikkaus muutaman vuoden takaa. Edelleen odotellaan päätöstä.

   Poista
 10. Se on kova paikka kun omasta kodista tulee hallitsematon, mitä sitten voi hallita jos ei oman kodin toimintaa? Mutta onneksi tämä on ohimenevää ja tästä saattaa poikia jotain odottamatonta hyvää. Isot tsempit teille sinne <3 Olette mielessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Satu <3 Sun sanoista tulee hyvä mieli.

   Nii on. Yllättävän haavoituva olo, kun ei voi itse heti päättää ja toimia.

   Onneksi on ohimenevää. Toivon vaan, että vastaisivat vakuutusyhtiöstä ja saataisiin tää homma käyntiin. Saisi kesäksi valmista.

   Poista
 11. Tsemppiä kovasti! Meillä ystäväperheellä samantapainen tilanne (tosin he aukaisivat lattian outojen hajujen vuoksi ja sieltä sitten paljastuikin vanhoja lahoja hirsiä) ja olen vain voinut ihmetellä, kuinka he ovat 1,5-vuotiaan pikkumiehen kanssa selvinneet elämästä remontin keskellä ilman keittiötä. Onneksi V on voinut olla edes apukäsinä, ei sitä oikein muuten ole osannut auttaa. Ihanasti kuitenkin suhtaudut asiaan, ainahan sitä voi kaikesta oppia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho. Huhhuh. On kyllä tässä tapauksessa helpotus, että me ollaan kaksin. Ja että on kaupunkikotikin.

   Hurjasti tsemppiä teidän ystäväperheelle <3 Onneksi ootte voineet olla apuna.

   Poista
 12. Tsemppiä teille sinne ihan hirmuisesti, ei ole kyllä kiva tilanne :( Toivotaan, että vanhasta rouvista tulee pian entistä ehompi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Pauliina <3

   Toivotaan. Sit tuutte meidän kanssa juomaan skumpat uudelle tuvalle :)

   Poista