Sisällön tarjoaa Blogger.

JOTAIN POSITIIVISTA
Viime aikoina on tuntunut aika harmaalle. En olisi ihan uskonut miten paljon voimia tää vesivahinko vie. Hullun kuluttavaa, vaikkei edes olla itse siellä purkamassa ja kasaamassa. Olenkohan mä tulossa vanhaksi? Sellaiseksi kaikkea murehtivaksi mummoksi? Ehken ihan vielä. Täähän todennäköisesti on vaan ohi menevä stressijakso, mutta rankka sellainen. Olo ei ole oikein tuntunut omalle itselle. Sanoin eilen ystävälle, että hänen pitäisi olla armollisempi itselleen tilanteessa, jossa hän ei voi itse vaikuttaa kaikkeen ympärillä tapahtuvaan. (Ai hemmetti, kun se on helppo sanoa toiselle.)

Tuntuu, että blogikin on muuttunut pahan mielenpaikaksi. Olen kiukutellut, ahdistunut avatuista lattioista ja meininki on ollut karu, kun on pakattu koko keittiö kiintokalusteita myöten muihin huoneisiin. Joka paikka on niin täynnä tavaraa, ettei kävelemään mahdu. Pöly on päässyt myös suljettuihin huoneisiin; laskeutunut verhoihin, sohviin ja päiväpeitteisiin. Ujuttanut itsensä kirjahyllyyn ja istunut pinojen päälle. Kiivennyt leivinuunin päälle ja yöpöydän laatikoihin. Paikka ei tunnu omalle, samalle. Vältän sanomasta sitä Tyyneläksi. Se on remonttityömaa. 

Vihdoin on kuitenkin tapahtumassa positiivinen käänne tässä surullisten sattumusten sarjassa. Meille löytyi lattialankut. Siis lankut, ei laudat. Eikä mitkään turhat rimpulat. Ne meinaan on parikytsenttiä leveät ja kolme paksut. Ja mikä parasta - ne saapuu maanantaina !!

Lauantaina käytiin ajamassa (niittämässä) ruoho ja kitkemässä rikkakasvit hiekkatieltä. Istutin samalla tämän vuoden yrtintaimet, jotka ostin naapuritilalta. Tuli basilikaa, lipstikkaa, timjamia, ruohosipulia, iisoppia, kreikan oreganoa, rosmariinia ja salviaa. Pihalla istuessa paistoi aurinko. Jos hetkeksi onnistui unohtamaan sisätilojen sekamelskan, oli melkein onnellinen.

Sen jälkeen pihasaunan lauteilla iski huojennuksen syvä aalto. Me taidetaan kohta olla tämän homman puolessä välissä. Tulevana maanantaina on tilannekatsaus rakennusmiesten kanssa, mutta suuntaviivat on jo selvät. Lattian asentamisen jälkeen vedetään putket pintavetona, samoin sähköt, uusitaan keittiön panelointi ja eteisen tapetointi, rakennetaan lämminvesivaraajalle kaappi, kiinnitetään keittiön kaapisto ja aloitetaan rakennuspölyn loppusiivous. (Universumille kiitos noista korjausrakentajista !! Ja vielä isompi kiitos, jos lähetät meille myös siivoojan.)

En lähes malta odottaa, että pääsen kuvaamaan niitä lankkuja, valittuja paneeleja ja tuijottamaan kaikkia vanhoja tavararoitani, jotka kuukausien jälkeen tuntuvat uusille ja entistä ihanammille. 


16 kommenttia

 1. Tsemppiä sinne kaaoksen keskelle, tuo kaikki on niin... en edes sano mistä, mutta onneksi siellä näkyy jo valoa <3 Tyynelestä tulee varmasti entistäkin upeampi paikka <3 Pus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Joo on tää ollut aika hemmetinmoinen kevätkausi. Tän kaiken materiaalisen päälle toi mun siskon erotilanne. Jotenkin vaikea kestää sitä, ettei ole kumpaankaan tapaukseen mitään mitä voisi tehdä tilanteen parantamiseksi. Pitää vaan osata ensin kiroilla ja manata, sitten luottaa siihen, että tulevaisuudessa kaikki on paremmin.

   Poista
 2. Voimia! <3 Lankut sun muut kuulostaa niin hyvältä, että lopputulos on varmasti mahtava. Yritä ajatella sitä ja nauttia kesästä. Uskon, että lopputulos hyvittää ainakin osan harmeista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi <3 Joo - en malttais odottaa, että nään ne lankut. Mä luotan kanssa hyvään lopputulokseen. Siihen, että loppukesästä saadaan jo nauttia olostamme tuolla taas.

   Poista
 3. Voimahali ja tsemppirutistus! Kyllä siitä hyvä tulee ja varmasti valmistuu vielä tälle kesälle. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana <3 Mä niin odotan elokuun iltoja ja Tyynelää. Sitä, että on keittiönkaapit taas seinässä ja saan kokkailla siellä meille jotain herkkuja.

   Poista
 4. Voi ei, ihan varmasti on ahdistavaa tuo. Mutta hienoa, että pystyt jo kurottamaan loppua kohden mielessäsi. Kyllä se siellä häämöttää! Aivan ihana tuo eka kuva - ah, mikä kseäkuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiiii. Mun ois pitänyt vasta nää kommentit juhannuksen aikana, kun oltiin vielä uskossa, että kaikki ok. Tietkö - niitä lattialankkuja ei nyt ookaan. Kauppias jonka kautta ne oli tilattu, ei saanut niitä sahalta. Ai että ärsyttää!!

   Mut joo - pakko tän on joskus olla ohi. Kiitos tsempeistä ja kauniita kesäpäiviä saareen <3

   Poista
 5. Voimia! En malta odottaa kuvia teidän uusista lankuista ja muista ❤️ Ihanaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana tsempeistä!! Mä siis oon ihan raivona täällä. Me ei saatu niitä lankkuja. Terapian tarpeessa todella. Tuutko mun vesivahingoista traumatisoituneiden kriisikokoukseen :DDD

   Toivottavasti teillä siellä kaikki ok. Niin ja toivottavasti on ihana Juhannus takana <3

   Poista
 6. Mekin odotetaan innolla lankkukuvia. Hyvä, että ilonaiheita alkaa löytyä vastapainoksi stressille – saa sitä murehtia, kunhan ei anna sen viedä kaikkea energiaa. Aurinkoisia kesäpäiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kyllä energiatasot niin alhaalla, ettei oo hetkeen ollut. Toisaalta tekis mieli nauraa sellaista hullunnaurua, toisaalta taas mä oon niin kiukkuinen - me ei saatu niitä lankkuja. Koko päivä on mennyt metsästäessä jotain tilalle ja saldo on 0 neliötä lattiaa.

   Onneksi on rento juhannus takana. Muuten katkeaisi joku suoni päästä.

   Kiitos tsempeistä ja kauniita kesäpäiviä <3

   Poista
 7. Juuri toivottelin edelliseen postaukseen onnea lankkujen metsästykseen. No, nyt voinkin sitten saman tien onnitella. Hieno homma! Jään odottelemaan kuvia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei saakaan:( Arvaa mitä - me ei saatu niitä. Ihme sekoilua siltä toimittajalta.

   Eli siis pidän vielä ne sun onnen toivotukset metsästyksen suhteen voimassa :)

   Poista