Sisällön tarjoaa Blogger.

KUKAS SE NUOLAISI ENNEN KUIN TIPAHTI ?

Kokemuksia vesivahingosta.
Täällä ollaan taas vuoristoradan kyydissä - sen hurjimman, jota elämäksikin kutsutaan. Alkaa tehkä aavistuksen jo tuntua siltä, että saatan tässä kesän aikana tulla kuluttaneeksi koko loppu vuoden tunteet. Olen itkenyt, nauranut, pelännyt, iloinnut, järkyttynyt, hyppinyt riemusta, karjunut, ahdistunut ja pahasti vittuuntunut. Loppuvuodelle ei kai ole jäljellä muuta, kun naama löysänä ilmeettömin silmin nurkkien tuijottelua. Alan jopa jo epäillä, että saanko sitä Tyynelän tunnelmaa ikinä takaisin. Hirvittää. 

Ihanan, riehakkaan ja huvittavan juhannuksen jälkeen tuli jälleen yksi maailmankaikkeuden upein maanantaitiputus. Olin juuri viettänyt neljä laiskaa lomapäivää mökillä ilman telkkaria, somea, töitä, tekstareita, puheluita, säntäilyä tai tunnetta siitä, että olisi pitänyt olla missään muussa paikassa samaan aikaan. Ihan lomaillut olo. Todellakin. Kunnes aamusella soi puhelin. Meidän remppaheppu se siellä. Siis mitä sanoit siis? Ai että kauppias ilmoitti, ettei niitä lattialankkuja tullutkaan meille siinä kuormassa. Jep. Ja siis niitä ei ole missään? Eikä mitään määrää? Ok.

Tämä päivä on mennyt setviessä. Olen metsästänyt asennuskuivaa lankkua kaikista tuntemistani paikoista, soitellut läpi Suomen, kysellyt vinkkejä niiltäkin, joilla tavaraa ei ole ja anellut apua facebookissa. Mulla ei vielä ole neliötäkään lattiaa ja huominen on asennuspäivä. Arvaatteko mitä se meinaa - no viivästystä. Ai että jurpii. 

Saanhan vielä kerran sanoa ihan vaan, että valivalivalivalivali. On meinaan ollut sellainen rupama tämä, että en keksi enää muita sanoja. Olen alkanut pohtia, että mitähän minun pitäisi tästä hässäkästä oppia. Mitä mulle halutaan sanoa? En ole löytänyt sitä vastausta vielä.

Harmittaa ihan hemmetisti, että nuolaisin ennen kuin tipahti. Toivottavasti näistä valitusvirsistä on jollekin joskus apua. Vesivahingosta kärsineiden terapiaryhmääni saa ilmoittautua mukaan anytime. Se koostuu tällä hetkellä minusta ja teistä. Ja varmasti kokoontuu vielä pitkään.18 kommenttia

 1. Ihan perseestä. Tuntuu niin kohtuuttomalta, ettei tunnelin pää meinaa saavuttaa teidän työmaata ollenkaan. Ihan kuin itse tapahtumassa ei olisi jo ollut riittävästi kestämistä. En varmasti voi edes kuvitella.

  Mikähän siinä onkin, että kaikenmaailman oppeja pitää suorastaan sataa. Olisivat edes sen verran selkeitä, että tajuaisi. Mielellään vähemmällä. Nih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. On kyllä ihmeellisten mutkien kautta mennyt tää tie.

   En hirveästi uskalla vielä juhlia, mut lankut on nyt löytyneet, ne on meillä tontilla ja ens viikolla asennetaan. Tuskan hiki on alkanut kuivua.

   Samaa mieltä - maailmankaikkeu saisi opetella artikuloimaan aavistuksen selkeämmin. Lähtee tolkku näitä tulkitessa. Nih.

   Terveisiä sinne <3 Toivotavasti ootte ok ja aurinko paistaa.

   Poista
 2. https://navetta.com/vanhat-rakennusvaraosat/vanhat-varaosat-kaikki/puutavara/lattialankku.html?s=navetta

  Käy tuolla vielä katsomassa. Kerrothan kun ongelma ratkeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ratkesi! Tai siis ainakin ensimmäinen vaihe. Lankut löytyi Humppilasta ja ne on nyt tontilla. Ensi viikolla asennus.

   Poista
 3. Vetää kyllä sanattomaksi, pidän peukkuja ja todella toivon asioiden järjestyvän pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä <3 Peukut jeesasi ja meillä on lattialaudat. Ensi viikon lopulla asennetaan.

   Poista
 4. En muista missä päin Suomea olette mutta meille tuli leveää ja paksua lattialankkua täältä: https://www.fonecta.fi/profiili/Eura/250911/H%C3%B6yl%C3%A4%C3%A4m%C3%B6+Nuotio+A.+Ky (Jos linkki ei toimi niin Höyläämö A. Nuotio/Panelia.)
  Luultavasti heillä on varastossa eikä ole hinnallakaan pilattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noora vinkkauksesta <3 Mä sain sitten samoihin aikoihin facebookissa vinkin, että Humppilassa voisi olla. Ne ehti varmistaa mulle toimituksen, enkä ees ehtinyt tonne soitella.

   Niin ja Salon suunnalla on meidän Tyynelä:)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Jep. Sano muuta. Melkoinen rupeama on ollut. Onneksi tänään tulee Oulusta vieraita, saa muutaman päivän ihan lomailla ja ens viikolla homma taas etenee. Tuossa ylempänä jo kommentoinkin, että lankut löytyi vihdoin:)

   Terveisiä sinne! Toivottavasti ootte olleet ok voinneissa ja saatte nauttia kesästä:)

   Poista
 6. Noi voi, että!!! Eikö jo alkaisi riittämään.

  VastaaPoista
 7. Eikä!!! En kestä! Uskon kyllä, että jurppii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl. Oli työn ja tuskan takana. Nää seuraavat meille luvatut lankut on vielä vähän kalliimmat ja joudutaan maksamaan erotus itse, kun vakuutus korvaa vaan 50€ per neliö saakka. Toisaalta ihan sama, kunhan on lattia.

   Poista
 8. Siinä vaiheessa kun kaikki menee penkin alle tuntuu kaikki vielä monesti suuremmalta. Paljon jaksamista, hermoja ja suuria tunteita vieläkin. Ja syvästi toivon, ettei mun tarvitse liittyä pullistuneen pesuhuoneen seinäni kanssa samaan tunnetiimiin...

  -Pappadiippa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuntuu! Oot ihan oikeassa. Sillon väsyttää ja kaikki on vähintään satakertaista. Kyllä on olleet hermot kireällä.

   Mä toivon, ettei teille tuu mitään ongelmia tosta pesuhuoneesta. Uus koti ja kaikkea. Pidän peukkuja.

   <3

   Poista
 9. Voi myrkky, minkä harmin se teille pukkas! Kyyjärven Saha täällä Keski-Suomessa tekee paksua upeaa lankkua lattioihin. Aikataulusta en osaa sanoa, mutta kannattaa kysyä, jos lankkukin on noin hakusassa! Kaikesta huolimatta, mukavampia päiviä heinäkuuksi!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sano! Huh huh!

   Me nyt onneksi saatiin lankut. Ne löytyi mun soittoringillä Hummilasta ja ovat jo meillä tontilla. Meidän remppatyyppi just sanoi, että on saanut aikataulutettua asennuksen ensi viikolle. Toivotaan, ettei enempää veny.

   Kiitos! Ja kaunista heinäkuuta sinne :)

   Poista