Sisällön tarjoaa Blogger.

MÖKKIKEITTIÖN REMONTTI 80€

Mökkikeittiön remontti / keittiöremontti. Vanhan mökin kunnostus. Pienen mökin keittiö. Pieni mökkikeittiö.

Mökkikeittiön remontti / keittiöremontti. Vanhan mökin kunnostus. Pienen mökin keittiö. Pieni mökkikeittiö.Mökkikeittiön remontti / keittiöremontti. Vanhan mökin kunnostus. Pienen mökin keittiö. Pieni mökkikeittiö.

Mökkikeittiön remontti / keittiöremontti. Vanhan mökin kunnostus. Pienen mökin keittiö. Pieni mökkikeittiö.

Mökkikeittiön remontti / keittiöremontti. Vanhan mökin kunnostus. Pienen mökin keittiö. Pieni mökkikeittiö.

Mökkikeittiön remontti / keittiöremontti. Vanhan mökin kunnostus. Pienen mökin keittiö. Pieni mökkikeittiö.


Mökkikeittiön remontti

Toisinaan remontti on sitä, että uudistetaan vanhaa. Me taas päädyttiin vaihtamaan uusi vanhaan. Jaa miten? No se meni näin:

Tähän minimökkikeittiöön oli joskus ysärillä vaihdettu lastulevyinen keittiökaapisto. Se sisälsi muutaman hyllyn ja sijaitsi ikkunan alla. Me alettiin sitten haaveilla kokopuisesta ja käytännöllisemmästä. Laatikoita pitäisi olla ainakin. Ehkä allaskin. Vettähän tänne ei ole koskaan tullut sisään, eikä mennyt ulos. Tiskattu on ulkona.

Mä aloin heti selaamaan Tori.fin tarjotaa. Löysinkin hetken etsittyäni myynti-ilmoituksen, jossa joku salolainen kauppasi allaskaapistoa, joka oli tän mökin rakennusaikakaudelta. Se oli tuo kuvien ihanan vihreä, kokopuinen ja viiskytlukuinen. Me päätettiin hakea se samalla, kun käytiin kaatiskeikalla nakkaamassa purkujätteet kiertoon. Perillä kaluste osoittautui erinomaiseksi. Myyjä kertoi isänsä olleen timpuri ja tehneen sen itse. Napattiinkin se peräkärryyn kyytiin. Hintaa oli huikeat 40€. 

Kaappi painoi julmetusti. Oli kunnon tekoa ja ainoastaan taustalevyä vaille käyttövalmis. Mökillä kaapistoa alettiin sitten sovitella paikoilleen ja se istui siihen, kun tehty. Korkeus oli oikea, samoin leveys. Vanhaan verrattuna korkeutta oli viitisen senttiä, pituutta kymmenen ja leveyttä noin neljä vähemmän, kun edeltäjällään. Enää ei mene ikkunan päälle, eikä tule ulommas, kun viereinen korkea kaappi. Ilokseni huomasin, että jokainen lisäsentti on tässä minikeittiössä oleellinen.

Samalla inspispuuskalla sitten rempattiin muukin huone. Pinkopahvit oli onneksi tästä huoneesta jo vuosia sitten purettu. Muovimatot ja puukuitulevyt otettiin pois, sitten maalattiin seinät plus lattiat. Jääkaapin / hellan tausta oli aikanaan maalattu (kodinkoneiden ympäriltä) vihreäksi. Nyt se vaihdettiin vaaleammaksi, etteivät ne hyppäisi sieltä yhtään enempää esille. Ikeasta haettiin tiskialtaan päälle työtaso ja vesikanisteri. Vesi ei edelleenkään täällä tule ja mene, mutta altaalle asetetun kanisterin kanssa toistaiseksi pärjää mainiosti. Ja antaahan tää allaskaappi mahdollisuuden tehdä tohon vesiasiaan myöhemmin vaikka suurempiakin muutoksia.

Tämän allaskaappiepisodin aikana pääsin muuten tutustumaan myös toiseen "uuteen vanhaan" - juttuun. Enpä ollut ennen paperoinut hyllyjä. Vähän nauratti, kun suuntasin Clasulle hyllypaperia hakemaan. Ajattelin, että noinkohan löytyy. Siellä ystävällinen nuori mies silmää räpäyttämättä ohjasi mut paperihyllyn luo. Siinä sain valita viidestä sortista parhaan. 

Tämänkin remontin yhteydessä ajattelin, että kyllä oli onnenkaupat. Ei tullut meinaan kalliiksi tämä muutos. Allaskaluste maksoi sen 40€ ja maalit saman verran. Vanhoin kalustein sisustaessa pitää olla  nopea - valmis toimimaan, kun oikeanlainen asia on saatavana. Tässä on siis moni asia sekä tuurista, että maltista kiinni.

Lopputulokseen olen jälleen erittäin tyytyväinen. Minimalistiseksihan tätä keittiötä ei voi edelleen hyvällä tahdollakaan sanoa, mutta on se symppis, kotoisa ja käytännöllinen.


4 kommenttia

 1. Minäkin olen etsinyt hyllypaperia. Kiitos vihjeestä.

  VastaaPoista
 2. Todella sympaattinen köökki juuri sellainen kuin mökillä kuuluukin olla! Hyvä te <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Samaa mieltä - mökillä ei tarvii liian modernia ollakaan. Toi kaappi pistää vähän hymyilyttämään. Se on jotenkin niin symppis väreineen kaikkineen.

   Poista