Sisällön tarjoaa Blogger.

HELPPO OHJE: KÄRKISUKAT

Syksy tulee. Niiden viimeksi vinkkaamieni helppojen kämmekkäiden lisäksi kannattaa pikaisesti ottaa työn alle toinenkin helppo neule - nämä sukat. Ne meinaan lämmittävät sitä paikkaa, mikä ensin palelee - varpaita.  Kärkisukat mahtuvat hyvin tiukempiinkin kenkiin. Yllättävää kyllä - nää pysyy kengissä hyvin myös paikoillaan ohuen sukan päällä. Ovat erityisen kätevät ulkoillessa, pyöräillessä ja silloin, kun ei ole mahdollista vetää jalkaan niitä rennoimpia ja väljempiä jalkineita. 


*  *  * kärkisukat / ohje *  *  *

tarvitset:
lanka: käsinvärjätty Louhittaren Luola Väinämöinen tai muu puikoille 2,25 sopiva.
(Valintasi mukaan joko yhtä tai kahta väriä)
puikot: lyhyet (15cm) sukkapuikot kokoa 2,25
neulan, yhden silmukkamerkin ja mittanauhan

tee näin:
Sukat neulotaan varpaista "varteen" päin. Ohje tähän tekniikkaan löytyy täältä. Luo 8 silmukkaa tuplapuikoille. Irroita toinen puikko ja käännä neule ylösalaisin niin, että luontipuikko on alapuolella ja neuleen reuna ylhäällä. Nosta näin neuleen yläreunasta seitsemän silmukkaa.

Neulo nyt ensimmäinen kerros ja jaa samalla neule neljälle puikolle seuraavasti: neulo 1s, neulo seuraava silmukka sekä edestä että takaa, neulo kaksi silmukkaa (nyt on ensimmäiselläkin puikolla neljä silmukkaa). Neulo loput kierroksen silmukat (3 x 4 silmukaa) oikein. Aseta tarvittaessa silmukkamerkki puikkojen neljä ja yksi väliin kerroksen vaihtumiskohdan merkiksi.

Aloita nyt kärkilisäykset. Ensimmäisellä lisäyskerroksella lisätään silmukoita seuraavasti: neulo yksi oikein, seuraava sekä edestä ja takaa oikein (=lisätään yksi silmukka), neulo loput puikon silmukoista oikein. Toisella puikolla lisäykset tehdään puikon toiseksi viimeisellä silmukalla, kolmannella puikoilla taas toisella silmukalla ja neljännellä puikolla taas toiseksi viimeisen silmukan kohdalla. Jatka lisäyksiä näin joka kerroksella, kunnes työssä on 32 silmukkaa, eli jokaisella puikolla 8s. Tämän jälkeen lisäykset tehdään joka toisella kierroksella, kunnes työssä on 48 silmukaa, eli joka puikolla 12s.

Neulo oikeaa ilman lisäyksiä, kunnes työn pituus on 12cm. Neulo sitten resoria reilun sentin verran, päätä työ joustavasti ja päättele langat.

Neulo samoin toinen sukka.
*  *  * Kuvan sukat *  *  *

1. kokonaan kirjavalla langalla
2. kärkilisäykset + resori keltaisella, muuten vuorokerroksin keltaista ja kirjavaa lankaa
3. lisäyksien loppuun saakka keltaisella, sitten raitojen leveyttä on lisätty aina yhdellä kerroksella per raita (neulo ensin 3 kerrosta keltaista, siten aloita raidat - 3 kirjavaa, 3 keltaista, 4 kirjavaa, 4 keltaista, 5 kirjavaa, 5 keltaista, 6 kirjavaa, kuusi keltaista, 7 kirjavaa ja resori).

Kuvan lainajaloista kiitos siskolle.
Langat luonnonlankojen kauppa Snurresta.

Ohjeeni on julkaistu alunperin Huilissa.

4 kommenttia