Sisällön tarjoaa Blogger.

PARISUHDEPELIÄ ?Mökin pinnat on nyt kaikki uusittu. Kuvissa näkyvät kalusteet on vanhat, samoin lintutaulut. 


Parisuhteesta ja remontista

Olen ajatellut, että on olemassa muutama hetki, jolloin toisesta voi oppia enemmän kuin koskaan. Ensimmäinen on jotain peliä pelatessa, toinen remontoidessa. Näkee onko toinen johtaja, vai easy going. Tekijä vai ohjaaja. Ahkera vai laiska. Hyvä havainnoimaan vai vetääkö sokeana kohti päämääräänsä. Löytyykö sosiaalista silmää ja hyvät käytöstavat? Meneekö mieluummin yksin maaliin vai toisen kanssa?

Remontoidessa ja lautapelien ääressä löytää toisesta ne piirteet mitä arvostaa ja mitä ei. Tämä ei päde ainoastaan siihen romanttiseen parisuhteeseen. Ihan samoja asioita etsin ja arvostan muissa läheisissäni ja suhteissani heihin.

Olen tullut huomanneeksi, että on ystäviä ja YSTÄVIÄ. Niitä, joiden kanssa fiilistellään saunantauolla laiturilla hiljaa omissa ajatuksissaan, eikä sanattomuus tee ilmapiiriä levottomaksi. Niitä, joiden kanssa heitetään vaan läppää. Niitä, joiden kanssa jaetaan arki ajatuksineen. Niitä, joiden kanssa syömään mennessä on jo ruokaravintolaa edeltävässä kahvilassa päästy asiaan, pyyhitty pari kyyneltä - ilosta tai surusta. Etenkin tämä kesä kaikkine muistoineen on kasannut ajatuksiani erilaisten ihmisten merkityksestä elämässä. Siitä millainen tasapaino eri painotuksen välillä on oikea. 

Yhtenä isona esimerkkinä on ollut ystävä, joka on ollut meidän mukana remontoimassa tätäkin huonetta. Purkanut meidän kanssa pinkopahveja, maalannut, kiinnittänyt listaa ja heittänyt kaatiskeikkaa. Suunnitellut kauppalistaa ja kokannut illalla meidän kanssa useamman ruokalajin illallisia. Lämmittänyt saunaa, kilistänyt skumppaa ja nauranut. Niin ja tietty pelannut tuota Dominoa myös.

Tässä mökkiremontissa (ja koko kesässä myös) on toteutunut sekä parisuhteen, että ystävyyden kannalta se tärkein - on eri tilanteissa saanut tuntea olevansa toiselle sitä parasta ja toivotuinta seuraa. Se korjaa ihmisestä monta haavaa ja luo pohjaa luottamukselle. Toivon, että osaan antaa edes puolet tuosta saamastani ilosta takaisin. Niin ja tosiaan - vaikka parisuhdetta ja ystävyyttä peliin peilaankin, on parasta, jos ei siinä suhteessa tarvitse pelata mitään. Ihan vaan olla itsensä. Olla jonkin aidon äärellä.

No remonttiin vielä - tästäkin huoneesta tosiaan revittiin pinkopahvit, parit muovimatot ja puukuitulevyt. Mustat seinät käsittelin Osmo Colorin Noki puuvahalla. Ikkunaseinän sävy on Piparjuuri. Lattia maalattiin Merino sävytetyllä Betolux Aqualla.

Kaunis lasinen verkonmerkki löytyi vierashuoneen sänkyn alta romukasasta. Se ripustettiin vanhan amppelin avulla.

Siinä se Janne maalaa. Tästä työtavasta tulee hyvin luonne esille, on aika lepsakka ja rauhallinen tapaus.
Oikeassa seurassa remontointikin on kai lähinnä hetkestä nautiskelua.

Ja tältä näytti hommia aloitellessa.
Lisää ennen kuvia täällä.

Kaunista alkanutta viikkoa teille kaikille!
TallennaTallenna

17 kommenttia

 1. Voi luaja palatkoon miten kaunis mökki, tässä vaan huokailen ja haaveilen <3 Jospa sitä joskus itsekin saisi itselleen oman pienen kesäpaikan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, ihana ennustava tekstinsyöttö, tarkoitin tietty luaja paratkoon :D

   Poista
  2. :DDD hehehee. Kiitos hyvistä nauruista <3 Sais olla melko komia mökki, että luaja päättäisi ajoittaa uudelleen tulemisensa silviisiin, että pääsis vastavalmistunutta remonttia ihailemaan.

   Mut joo - hieno kyllä tuli, vaikka itse sanonkin. Oli hyvä remonttiporukka :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos <3 Me ollaan tosi iloisia tästä. Vähän jännitettiin ensin tuota Osmon Noki-sävyä, että vetääkö liian tummaksi, mut ei - tuli vaan hyvä kontransti.

   Poista
 3. Teksti on niin totta ja mökki sitten, todella kaunis. Ihana tuo näkymä ovelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit <3 Kiva kuulla, että tekstiin tuli samaistuttua. Ja joo ovelta päin katsottuna on myös mun mielinäkymä.

   Poista
 4. Todella kaunista ja seesteistä, kaikki tasapainossa. Ja nuo lintutaulut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Airi <3

   Seesteinen on hyvä sana! Siltä mulla on tuolla nyt tuntunutkin. Myös muissa remontoiduissa huoneissa.

   Poista
 5. Ihanasti kirjoitettu! Ja ihan tosi kaunis mökki <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jossu <3 Tuli kyllä kaunista. Jännä miten paljon vaikutti ne pinkopahvit. Nyt tulee ihan eritavalla ne kivat 50-luvun vivahteet esille. Pinkopahveista tuli mieleen rintamamiestalot, joihin ne sopiikin. Merenrantamökille ne ei ehkä olleet ihan niin perinteinen valinta.

   Poista
 6. Ihana postaus, kiitos! Enpä keksi mitään lisättävää, hyvin kirjoitettu ja etenkin ajateltu. Ja voi kun siellä on nyt kaunista! Nauratti vain tuo maalausasento, mutta mahtavaa, kun osataan työn keskelläkin ottaa rennosti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi <3 Ihanasti sanottu. Tuli erityisen hyvä mieli noista ekoista lauseista :) Joo maalausasento on hupaisa. Mä kurkkasin tota kuvaa ottaessani keittiöstä ja tuli heti salakuvan paikka. Samaan aikaan piti pidätellä naurahdusta, kun tuli sellainen pakahduttava onnenhetki siinä katsellessa. Oli just niin Jannen tyylistä.

   Poista
 7. Harvemmin jaksan kommentoida, vaikka aktiivisesti seurailenkin täällä, mutta nyt oli kyllä aivan pakko :). Todella hyvä kirjoitus! Omasta miehestäni opin nykyisen asuntomme (pinta)remontin aikana, että hänestä ei remontoimaan ole :D. Helpommalla pääsee kun tekee itse ja ihan yksin, mieheni vahvuudet sijaitsevat toisaalla, ja se on ihan ok.
  Ja hei aivan mielettömän kaunis mökistä tuli, sinulla on niin hyvä silmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara <3 Erittäin kiva, kun kommentoit - mulle tuli hyvä mieli :)

   Hauskasti kuvasit teitä noilla lauseillasi. Tuli heti mieleen millaisia tilanteita on voinut olla :D Oot niin oikeassa - se todellakin on ok, että vahvuudet on toisella jossain ihan toisaalla. Sitäpaitsi teillä on käynyt tuuri, että sä voit ja haluat tehdä kuitenkin. Joillain pareilla kummallakaan ei pysy ruuvinväännin tai liisterisuti kädessä.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. <3 <3 <3

   Mä muuten just taannoin hymyilin, kun facebookissa katselin teidän vuosipäiväkuvaa. Ilmiselvästi ootte tekin erittäin hyvät toisillenne <3

   Poista