Sisällön tarjoaa Blogger.

KODIN VALAISTUS PIMEÄÄN VUODENAIKAAN

Sateenkaaria ja serpentiiniä. Tyynelä. Hirsitalon keittiö. Artek Mehiläispesä.

Sateenkaaria ja serpentiiniä. Tyynelä. Hirsitalon keittiö. Fabrilux seinävalaisin.

Sateenkaaria ja serpentiiniä. Tyynelä. Hirsitalon keittiö. Fabrilux seinävalaisin. Hirsipaneeli.


Sateenkaaria ja serpentiiniä. Tyynelä. Hirsitalon keittiö. Artek Mehiläispesä.

Sateenkaaria ja serpentiiniä. Tyynelä. Hirsitalon keittiö. Leivinuuni. Fabrilux seinävalaisin.

Sateenkaaria ja serpentiiniä. Tyynelä. Hirsitalon keittiö. Fabrilux seinävalaisin.
Äh, kun on jo aikaisin pimeää. Tuntuu hurjalle, että neljän jälkeen hämärtää. Tää on kieltämättä iltaihmiselle vähän rankkaa aikaa. Jos aamulla nukkuu pitkään, eikä heti pääse käyntiin, ei välttämättä ehdi liikkua valoisaan aikaan. En edes halua ajatella mitä se on pohjoisemmassa. Olisin arvostanut kesäajassa pitäytymistä.

Onneksi valoasioihin voi vähän vaikuttaa. Tyynelän uusittu tupa on uudessa asussaan vaaleahko. Ja mikä parasta - se myös näyttää siksi valoisammalle. Kun pienikin paiste ilmaantuu pilvien raosta, tekee mieli heti tarttua kameraan. Se tilaisuus on aina käytettävä hyväksi. Jos kävisi päivätöissä pitäisi ostaa valonheitin tai pari, jos mielisi blogia päivittää. Tai opetella rakastamaan hämäriä fiiliskuvia. 

Mä kyllä rakastan nyhjätä niissä hämärien kuvien fiiliksissä. Maatua sohvan nurkassa pimeinä iltoina. Neuloa ja polttaa kynttilöitä, sekä takkaa. Vähäinen valo rauhoittaa ja antaa hyvän syyn hidastaa. Silti erilaisten valaisimien merkitys on syys- ja talviaikaan korostunutta. Hyvän valaistuksen järjestäminen on siis tullut nyt ajankohtaiseksi. 

Olen viime viikkoina miettinyt yleisvaloa ja kohdevaloja. Puntaroinut sitä haluanko yhden tehokkaan vai monta rajatummin valaisevaa. Olen päätynyt viimeksi mainittuun siksi, että näin tehon sääteleminen on helpompaa. Mieluummin monta pientä, kuin yksi iso. Tällaisia parannuksia meillä on viime viikkoina tehty:

 • Toin kaupunkikodin vierashuoneesta maalle Artekin Mehiläispesän. Kaupungissa se ei varsinaisesti ollut kenenkään katseen kohteena. Täällä se antaa ruokailijoille hyvän valon, mutta rajaa valon hyvin keittiön puolelle, eikä paista sohvalla istujaa silmään. Tällainen lempeämpi vaihde jotenkin sopii pimeämpään vuodenaikaan, eikä tee liian suurta kontrastia. Keittiön vanhan valaisimen vein vierashuoneesta pois otetun tilalle.
 • Remontissa laitettiin kaappien alle vanha välitilan valaisin. Ostin sen parilla eurolla aikaa sitten Kaikulan kesäkirpparilta, mutta se jäi odottamaan asennusta, koska vaati erillisen kytkimen. Rempassa oli luontevaa vetää sähköt sitä varten. Ennen tuossa välitilassa oli perusloisteputkipötkylä ja kaakelit. Nyt hirsipaneeli ja posliinikupuinen valaisin. Aika ihana uudistus. 
 • Toinen superihana uudistus valaisinasioissa on toi Tori.fistä löytämäni musta Fabrilux seinävalaisin. Se maksoi paljon asiaan varaamaani budjettia enemmän (170€), mutta oli ihan joka euron arvoinen. Ensinäkin se on tietysti kaunis ja toiseksi se antaa hellan päälle hyvän kohdevalon. Enää ei tarvitse väistellä puolelta toiselle heiluen, ettei itse olisi selän takaa tulevan valon edessä. Kyllä nyt kelpaa kokkailla syksyn sienisadon tuotoksia piiraiksi, paistoksiksi ja keitoiksi. 


Valoa teillekin <3
Laura10 kommenttia

 1. Ihania valaisimia. <3 Mä rakastan valaisimia ja olen kanssa päätynyt samaan, että useampi parempi. Siten saa helpommin säädettyä haluamansa valaistuksen ja valoa juuri sinne minne tarvii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Mä aina ihastelenkin sun postauksissa teidän valaisimia. Siellä on useita todella kauniita. Sulla oli just vähän aikaa sitten joku instakuva teidän sohvan vierestä. Sitä katsoessa mä mietinkin, että sulla on hyvä maku noiden suhteen.

   Job toi säätely on kyllä tärkeää. Mä esim. tykkään neuloa sohvalla, mutta samaan aikaan sammutan aina kattovalon, koska se on kirkas. Onneksi olohuoneenkin puolella on useampia pieniä valaisimia ja tietty kynttilät.

   Poista
 2. Ihania valaisimia, etenkin tuo musta hellan vieressä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä hyvä löytö <3 Mä en oikein noista hinnoista tiedä, mutta pikaisella googlaamisella löytyi samaa mallia kallimmalla hinnalla, joten uskalsin tehdä kaupat.

   Poista
 3. Todella kauniita kuvia! Meillä suositaan myös rajatumpia valaisimia vähän siellä täällä ja se on tuonut paljon kaipaamaani kotoisuutta pieneen asuntoomme. Tuo viimeinen musta valaisin on kyllä kivan näköinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilia <3 Kuvakehuista tulee aina hyvä mieli, kun oon niin usein ihan epätoivoinen ja epävarma niiden kanssa. Tuntuu, että kuvista tulee ihan huttua, kun ei osaa käyttää tota kameraa. Pitäisi kai joku yksityisopettaja palkata tehokurssia pitämään, että saisi asiasta enemmän irti.

   Oon samaa mieltä, että pienet valonlähteet tekee kotoisamman fiiliksen. Niillä on kiva ohjata katseen suuntaa kodin parhaisiin paikkoihin.

   Poista
  2. Tiedätkö olen aina ihaillut sinun kuviasi todella paljon, joten luota vain itseesi. Vaikka olen kuvaamista koulussa opiskellut oppii siitä kerta kerralta uutta ja välillä tulee kausia kun tuntuu, ettei edes automaatilla onnistu mikään. Yksityisopettaja (varsinkin komea sellainen) voisi olla kyllä aika ihana :)

   Poista
  3. Älä? No huh! Tulipa hyvä mieli :) Tietkö mulle tuli tästä mieleen mun kaverin kirjoittama teksti aiheesta epävarmuus (työelämässä). Se osui muhun. Monesti tunnen epävarmuutta asioissa, joita en ole opiskellut, enkä siksi ajattele niitä osaavani. Tunnen usein myös, että tuurilla olen päässyt siihen pisteeseen, missä nyt olen. Siis vain tuurilla, en taidoilla. Jos aihepiiri kiinnostaa, niin käy lukemassa täältä: http://uutishuone.vmp.fi/blog_posts/monityoeurabloggaaja-tanja-l-taemaen-kin-tekstin-kirjoitti-huijari-65259 Kai sitä pitäisi opetella pitämään taitojaan isommassa arvossa.

   Poista
 4. Ihania valaisimia! Meilläkin pitäisi valaistusasioita parantaa, etenkin keittiössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jossu <3 Suosittelen. Kyllä se tekee paljon esimerkiksi just ruokaa laittaessa, jos näkyy hyvin, muttei häikäise. Tyynelän tuvassa tulee nyt sellainen ihana talvifiilis hellalla hämmennellessä, kun ympärillä voi olla hämärääkin, mutta kattiloihin näkee kuitenkin tosi hyvin ton uuden varsivalaisimen kanssa.

   Poista