Sisällön tarjoaa Blogger.

YLIPOLVEN SÄÄRYSTIMET (OHJE)

Ylipolven säärystimet ohje. Pitkät säärystimet neuleohje.

Ylipolven säärystimet ohje. Pitkät säärystimet neuleohje.

Ylipolven säärystimet ohje. Pitkät säärystimet neuleohje.
Suutarin lapsella ei kuulema ole kenkiä, eikä käsityön tekijällä itselleen lämmikettä talvipakkasilla. Niinhän se on. Paljon, kun lupaa muille, ei tule itselleen tehtyä. Tällä kertaa mulla kuitenkin osui onni kohdalle. 

Olin aiemmin lupautunut neulomaan lahjaksi piiiiitkät säärystimet. Lähetystä perille toimittaessani sanoin, että mikäli niistä ei tullut saajalleen aivan täydellisen kokoiset, pidän ne itse ja teen uudet tilalle. Oli meinaan käynyt niin, että työn edistyessä noita omaan jalkaan sovitellessani alkoi melkein harmittamaan se tuleva luopuminen - niin hyvältä ne tuntui. Sitä paitsi onhan se nyt ihan järjetöntä, ettei tällaisella, kesät talvet mekkoa käyttävällä, ole muka ollut aikaa itselleen näitä neuloa. 

Ensi viikonloppuna mä sitten neulon toiset lähes samanmoiset. Vähän vähemmän kavennan lopussa, jotta nilkkaan jää saajalle reippaammat rypyt. Nämä kuvien säärystimet saan ilokseni itse pitää. 

*Ylipolven säärystimien ohje*

nämä tarvitset:
Novita Venla lankaa 100g / säärystin (eli yhteensä kaksi kerää).
Sukkapuikot. Mulla oli käytössä 3,0 cubics (15cm).
Jos sinulla on löysempi käsiala, valitse pienemmät puikot.

tee näin: 

 • Luo 84 silmukkaa joustavasti tai käytä luodessa tuplapuikkoja, jottei reuna kiristä. 
 • Neulo "3 oikein, 3 nurin" resoria 30cm. 
 • Kavenna sitten joka toisten nurjien kohdalla 1s. (eli kavenna yhteensä 7 silmukkaa neuloen kerros "3 oikein, 2 nurin yhteen, 1 nurin, 3 oikein, 3 nurin"). Työhön jää 77s. 
 • Jatka "3 oikein, 2 nurin, 3 oikein, 3 nurin" resoria 10cm. Työn kokonaispituus on nyt 40cm.
 • Kavenna sitten joka toisten nurjien kohdalla 1s. (eli kavenna yhteensä 7 silmukaa neuloen kerros "3 oikein, 2 nurin, 3 oikein, 2 nurin yhteen, 1 nurin). Työhön jää 70s.
 • Jatka "3 oikein, 2 nurin" resoria 25cm. Työn kokonaispituus on nyt 65cm.
 • Kavenna sitten joka toisten nurjien kohdalla 1s. (eli kavenna yhteensä 7 silmukaa neuloen kerros "3 oikein, 2 nurin yhteen, 3 oikein, 2 nurin). Työhön jää 63s.
 • Neulo "3 oikein, 1 nurin, 3 oikein, 2 nurin" resoria 5 cm. Työn kokonaispituus on nyt 70cm.
 • Kavanna sitten joka toisten nurjien kohdalla 1s. (eli kavenna yhteensä 7 silmukkaa neuloen  kerros"3 oikein, 1 nurin, 3 oikein, 2 nurin yhteen). Työhön jää 56 silmukkaa.
 • Neulo resoria "3 oikein, 1 nurin" vielä 30cm. Työn kokonaispituus on nyt 100cm. Päättele joustavasti.
 • Neulo toinen säärystin samalla tavalla.Vinkki! Jos haluat tehdä reilumman kokoiset, käytä samaa silmukkamäärää ja lankana vaikka Novitan Nallea tai vastaavaa paksuutta. Vaihtoehtoisesti voit muuttaa kokoa lisäämällä tai vähentämällä silmukoita aloitukseen kuudella jaollisen määrän. 


8 kommenttia

 1. Olisi kerrassaan tarpeelliset näillä pakkasilla mitä täällä on ja viileässä jumppasalissa :) Onneksi jonkunlaiset löytyy itseltäkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo todellakin! Hui, ku musta tuntuu, etten tarkene täälläkään :D

   Poista
 2. Onpas ihanat! :) Mie oon alkanu tässä haaveilla ihan villahousuista/legginsseistä, täytyypä suunnitella. Sellaiset jämälankaleggarit vois olla aika jees.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässähän ois jo ihan hyvät villahousun alut :D Mullakin ne ois haavelistalla. Sellaisia vauvamallisia on muutamat tullut tehtyä ja joka kerta mietin, että pitäisi itsellekin...

   Poista
 3. Nostan kyllä hattua, jotta Venlasta nitkuttelit...
  Tuleehan siitä ihan verrattomalla ihana ja ohut neulepinta, mutta ohuesta langasta aika moinen työ tehdä noin pitkää ja kaunista.
  Taidan aloittaa itsekin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ottihan se vähän aikaa, mut nää on niin helppo tehdä vaikka telkkaria katsellessa, kun ei oo monimutkaisia kuvioita. Mulla on pakkomielle kuitenkin joka päivä neuloa :)

   Tää oli eka kerta, kun käytin Venlaa. Ihanan ohut ja joustava neulos tuli.

   Poista
 4. Hei! Mulla oli samankaltaiset aatokset kun neuloin pahimmille pakkasille pitkiä säärystimiä. Vaiheessa tosin ovat vielä ja lankana on Dropsin yksinkertainen Alpaca: ohut, pehmeä ja lämmin. On muuten kimurantti neulottava kun lanka on mustaa ja ohutta. Ehkä paksumpi lanka, kuten sinulla olisi ollut fiksumpi valinta. :)

  -Ruut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh! Sä vasta oot urakan ottanut:) Mut niistä tulee varmasti ihanat <3 Ohuesta langasta neulotut neuleet aina laskeutuu ja laskostuu niin kaunisti.

   Poista