Sisällön tarjoaa Blogger.

MITÄ ETSIT?

Kaikki kummalliset Google-haut


Joka kerta, kun käyn läpi blogini tilastoja mua samaan aikaan vähän itkettää ja naurattaa ne lauseet, joilla tänne Googlen kautta päädytään. Useimmiten tilastoja tutkiessa joku muljahtaa joko sydämessä tai vatsanpohjassa. Satunnaisesti tippuu pari kyyneltä; joko ilon - tai ihan vaan elämän - vuoksi. Vaikka itse lokeroin blogini helposti sisustuspainotteiseksi, pitää se sisällään paljon muutakin. Onhan täällä puhuttu esimerkiksi aivoinfarkteista, rakkauden alkamisestasen loppumisesta ja ihan vaan tunteista. Se näkyy kiinnostavalla tavalla myös tilastoissa.

Kävin viime viikolla huvikseni läpi myös Suomen suositumpia Google-hakuja. Huomasin, ettei niillä ole muhun samaa vaikutusta, kun blogini listalla. Ei yhtään hymyä. Lähinnä harmitusta ihmisten yleisestä olosta, voinnista ja tän maailman tolasta. Näistä yleisistä kyselyistä huomasin tulevani lähinnä surulliseksi. Suositumpien hakujen listalla oli perinteiset Iltasanomat, Iltalehti, Seiska, Facebook ja Zalando. (Huom. missä oli Yle ja muut yhtään pidempien artikkeleiden uutislähteet?) Nousevien hakujen listalla kyseltiin "mikä auttaa kurkkukipuun", "miten tehdä limaa", "miten laihtua nopeasti", "mitä tehdä kun on tylsää", "mistä tietää onko mies kiinnostunut" ja "toisenlaiset äidit mitä heille kuuluu nyt". Näistä jäi vähän ontto fiilis.

No haluatte varmaan tietää millä hakusanoilla tänne on päädytty. Pitäähän se paljastaa, kun kerran puheeksi otin. Tässä siis listaa siitä, millä hauilla on blogiini viime aikoina päädytty.


 • "oikea elämä"
 • "ahdistus ennakkoperintö"
 • "kissanpylly patalappu"
 • "mää en tahrois matkusta ulkomail"
 • "barbie taikaneulekone"
 • "mitä apua syöpädiagnoosin jälkeen"
 • "aivoinfarktin jälkeinen väsymys"
 • "virheiden sietokyky"
 • "miten sisustaa 41 neliön kaksio"
 • "suomalainen sielunmaisema"
 • "jos raha menee inhimillisyyden ohi"


Tää lista tuntuu noiden yleisten hakujen jälkeen syvällä mahan pohjassa ja se saa mulle myös palan kurkkuun. Se tuntuu jotenkin niin todelliselle ja arkiselle elämälle. Mua hymyilyttää se, että joku on etsinyt täältä oikeaa elämää, naurattaa Barbien neulekone (kyllä - joskus on ikävä sitä!), repeilyttää kissanpylly patalappu (mikä?), raastaa noi sairastumiset, huolestuttaa heikentynyt virheiden sietokyky ja etenkin se, jos raha menee inhimillisyyden ohi. Tää kaikki kuvaa erinomaisesti tuota haettua suomalaista sielunmaisemaa. Hieman kyllä painaa vastuu siitä, onko hakujen tekijät löytäneet täältä mitään vastinetta asialleen. Ainoastaan yhdessä haussa olen todistettavasti voinut olla apuna. Täältä meinaan löytyy tieto siihen, "miten sisustaa 41 neliön kaksio".


Toivottavasti olette jotenkin jostain löytäneet etsimänne tai jotain muuta viihdyttävää oikeaa vastausta odotellessanne.
Kuvassa jotain katseellaan etsii Kaivopuiston rannassa sijaitseva Pekka Jylhän patsas "Odotus".

2 kommenttia