Sisällön tarjoaa Blogger.

MITÄ MEILLÄ TAPAHTUU TÄNÄ KESÄNÄ?

Pihasauna. Pihasuunnitelma vanhaan taloon. Vanhan pihan kunnostus / uudistaminen.


Pihasuunnitelma vanhaan taloon. Vanhan pihan kunnostus / uudistaminen.

Pihasuunnitelma vanhaan taloon. Vanhan pihan kunnostus / uudistaminen.

Pihasuunnitelma vanhaan taloon. Vanhan pihan kunnostus / uudistaminen.

On todella huojentava fiilis, kun on koko kesä aikaa edessä. Pihatyöt, jotka ovat liian kauan roikkuneet tekemättöminä, on nyt aloitettu. Se tuntuu ihanalle. Ei velvollisuudelle, vaan pelkästään keveälle, hauskalle ja jännittävälle. Pihan ulkoasu tulee muuttumaan taas ison askeleen kohti sitä, mitä suunnitelmassa on piirretty. Viime kesänä Tyynelän piha ei edistynyt vesivahingon vuoksi lainkaan. Nyt on sitten laitettu tapahtumaan senkin edestä.

 • Saunan edustalle tulee katos. Sen materiaalit on jo tilattu ja toimitettu. Työt on aloitettu, kuten aiemmin instagramissa vihjasinkin. Tämän katoksen yhteyteen rakennetaan näkösuoja talolle päin. 
 • Pihalla on tehty kitkemishommia. Suodatinkankaat on nyt asennettu ja lisää kuorikatetta on tilattu. Samalla siirrettiin saunalle johtavaa siltaa vähän vasemmalle, jotta saadaan ryhtiä antavat tummat kuorikatteet sen molemmin puolin.
 • Takakuistia on viimeistelty. Se on nyt maalattu sisältä ja ulkoa. Vielä puuttuu matto ja harkitaan laitetaanko pitkälle seinälle joku ritelikkö vai ei.
 • Myös etukuistia on viimeistelty. Sen toissa vuonna tehty lattia on vihdoin suunnitellusti harmaantunut (ihana!) ja tolpatkin saivat viime viikolla lopullisen värinsä.
 • Suurin muutos on kesäkeittiö, joka saapuu ensi viikolla. Koska viime kesä hukattiin, teimme ratkaisun, että tilaamme kesäkeittiön rungon valmiina, jotta se nousee nopeammin. Ostin sen ilman liukulaseja, jotta saadaan rakennus istumaan vanhaan pihapiiriin paremmin. Rakennus tulee saunan ja talon väliin aiemmin tehdyille perustuksille. Sen vasempaan laitaan tulee sohvaryhmä ja oikealle paikka grillille ja työtasot. Etuseinä rakennetaan itse ja sille tulee vanhoja ikkunoita. 

En malttaisi odottaa, että alkaa loma ja saan nauttia pihasta päivät läpeensä. Ja etenkin illat, jolloin kaikki alkukesän liian räikeät värit sammuvat ja maisema on entistä kauniimpi.

Kaikki tekstit pihaan liittyen löydät täällä.

6 kommenttia

 1. Oi, miten ihastuttava paikka teillä on. Tuolla rentoutuu varmasti. Ihanaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyynelä on :)
   Kyllä mä oon monesti miettinyt, miten hyvä tuuri oli, kun tää löydettiin. Sattuman kauppaa.

   Ihanaa kesää sinne myös <3

   Poista
 2. Ihanan tunnelmallista, tsemppiä kesän remontointi- ja kunnostustöihin ja muihin puuhiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju <3

   Ihanaa, kun jätit kommentin. Täytyykin ajan kanssa tulla tutustumaan sun blogiin myös.

   Kauniita kesäpäiviä ja lempeetä viikonloppua:)

   Poista