Sisällön tarjoaa Blogger.

HARMAA ANKEUDEN KADOTTAJA
Turhan ankeuden välttämiseksi maalasimme tuvan seinän harmaalla. Niin ihmeelliselle, kun se kuulostaakin, siitä tuli heti sekä pirteämpi että hehkeämpi.

En ole jostain syystä koskaan aiemmin tullut aiemmin ajatelleeksi, miten piristävä harmaa voi olla. Sehän kuulostaa lähinnä yhtä ihanalle värikkäälle, kun sumusateinen päivä Helsingissä. Toki harmaa muuten on mun suuresti arvostama väri. Mähän olen pukeutumiseltani sitä tyyppiä, jolle ei yleensä ole olemassa muita värejä, kun musta, valkoinen ja näiden yhdistelmä, mutta en ole koskaan pitänyt edellä mainittuja millään muotoa väreinä varsin valaisevina tai hehkuvina.

Tämän parin tunnin maalausoperaation jälkeen täytyy kyllä myöntää, ettei se näemmä aina vaadi kukertavaa kuviotapettia tai räväkkää maalia, jotta saa huoneeseen raikkaamman fiiliksen aikaan. Jotenkin niin yllättävän kivasti istuu toi harmaan sävy punatiiliseen leivinuuniin ja talkin sävyisiin paneeleihin. Lopputulos on huomattavasti entistä maalarinvaaleaa syvempi ja kauniimpi. Seinä näyttää nyt puhtaammalle. Ympäröivät värit vivahtaa niin lämpimään, että valkoinen näytti tuhruiselle. Tämä uusi harmaa näyttää tässä ympäristössä freesille ja jopa (positiivisesti) yllättävästi - kylmän sävyiselle. 

Meillä kotona, etenkin Tyynelässä, on aina saanut olla mieluusti esillä vaikka joka väriä. Nytkin meillä Jannen kanssa alunperin kävi mielessä, että leivinuunin taakse tulisi jotain keltaista tai ehkä vihreää. Tämä siksi, että huoneen paneelit on hyvin vaaleat ja ruokapöydän tiikkituoleissa on harmaa päällinen. Päädyimme kuitenkin kaivelemaan maalikaappejamme, että ensin tulisi käytettyä jo ne olemassa olevat purkit. Sattumalta sieltä löytyikin ainoastaan hirvittävä määrä huonekalumaaleja ja yksi korkkaamaton purkki Annie Sloanin sävyä Paris Grey. Pääteltiin, että purkki saa luvan riittää ja oikeassa oltiin.

Muutokselle tuli hintaa sen purkin verran eli aiemmin maksetut 38€. Kertasively sudin kanssa riitti ja maalia jäi vielä ylikin. Sen käytän myöhemmin johonkin pikkuprojektiin tai sekoitan toiseen sävyyn jonkin uuden värin aikaan saamiseksi. (Mahtavaa eikö!! Se onkin kalkkimaaleissa ihaninta!)

Seuraavaksi kiinnostaisi maalata makuuhuoneen vaaleanpunainen seinä jollain uudella ihanalla sävyllä. Otan siis riemastuneena vastaan kaikki värivinkit ja mielipiteet. Linkkaa kommenteihin parhaat linkit ja parhaat vinkit kuvista, jos mieleen tulee! Kuvia seinien nykytilasta löytydät mm. tästä postauksesta.

Aurinkoa,
LauraNäitä maaleja muuten myy mm. ihana Suvimarja.
Aiempia kuvia Tyynelän keittiöstä löytyy täältä ja täältä

2 kommenttia

 1. Kaunista! Meilläkin on keittiössä yksi harmaa seinä, tykkään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Mä tykkään, että rauhoitti ja raikasti heti myös tota leivinuunin väritystä. En oo vieläkään saanut päätettyä, että pitäisikö se rapata sileäksi joskus vai ei.

   Kiva kuulla. Millainen väritys teillä keittiössä muuten on?

   Poista