Sisällön tarjoaa Blogger.

PARHAAT SIENIRESEPTITJoitain vuosia sitten mä sekosin sienestämiseen. Päässäni on usein aivan hirvittävä ajatusten sekamelska ja jo pelkkä metsässä oleilukin tekee erittäin hyvää. Oman mausteensa hommaan tuo vielä se joka syksyinen löytämisen riemu. Metsän tarjoaman rauhan lisäksi on mahtavaa saada vetää syvään happea ja tähyillä miltä sammalmättäältä pilkistää lakkeja. Puhelimeni täyttyy kuvista, joita olen metsässä ottanut. Yhdessä kohtaa on järjettömän kaunis sammalpeite ja toisessa puut kasvavat erityisen suorina kohden taivasta. Elokuussa kävin uudessa metsässä, jonka poikki virtasi kituinen puro ja koko paikka, kaatuneine runkoineen, näytti sille, että menninkäiset olisivat voineet, hetkenä minä hyvänsä, kömpiä koloistaan.

Apajat

Janne on myös innokas sienestäjä ja me ollaankin vuosien myötä löydetty yhdessä pari kanttarellipaikkaa, muutama superhyvä suppismesta ja tänä vuonna löytyi herkkutatteja niin, että nimettiin paikka herkkutattimetsäksi. Se, että meillä on nyt ne omat "meidän sieniapapajat" tekee vuodenaikojen vaihtumisesta aina yhä kiinnostavampaa. Keväällä huomaan miettiväni, joko kohta lämpenee. Kesällä toivon, ettei tulisi liian kuivaa sekä kuumaa. Ja loppukesästä tehdään aina muutama epäonnistunut yritys sienestää. On maltettava vielä hetki.

Nyt mä kyllä uhraan mun pipon

Sitten, kun niitä alkaa nousta, hiipii kuvioihin jonkin asteinen hulluus. Eräällä reissulla korit olivat jo täyttyneet, kun suunnistaessamme metsästä tielle, osui vielä upeita mättäitä matkalle. Ensin kerättiin täyteen Jannen huppu. Sitten hän, pienen hiljaisen hetken jälkeen, sanoi uhraavansa vielä piponsa. Sinne kyllä mahtui yllättävän paljon.

Saalista on sitten ryöpätty pakkaseen suolasieniksi, kuivattu meidän Orakkaalla (löysin käytettynä Torista!), viety mun äidille, kun omat varastot täyttyi ja syöty, syöty, syöty. 

Tästä löydät linkit mun suosikkiresepteihin: 

 1. kurpitsa-sieni-pähkinälasagne (tämä vie kielen!)
 2. sienipiirakka melko runsaalla rakuunalla (lisäksi sopii lipstikka)
 3. paistetut herkkutatit
 4. suppilovahverorisotto
 5. suppilovahvero-raitajuuri-pizza (tätä reseptiä mukaillen)
 6. kaikki sienikastikkeet juuresten kanssa
 7. kaikki pastat ja lasagnet, joihin voi heittää sekaan kuivattuja sieniä

Löytyykö muita sienestäjiä? Entä suosikkireseptejä jaettavaksi? Noita meinaan riittäisi nyt!

Maukasta viikonloppua <3* ensimmäisen kuvan keittiöpyyhe saatu

2 kommenttia

 1. Sienestäminen on ihanaa! Tänä vuonna sienestys on tosin jäänyt liian vähälle ja katsoin näitä sun ihania kuvia ihan haltioissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Eeva! Olen todella pahoillani, että vastaaminen kesti näin kauan. Pidin kuukauden blogiloman, kun uhkasi kääntyä vointi heikon puolelle kiireessä. Oli pakko priorisoida. Nyt jaksaa taas enemmän kaikkea :)

   Otin muuten just ryöpätyt sekasienet pakkasesta sulamaan. Teen yöksi sienisalaatin kaappiin maustumaan.

   Ihanaa joulun aikaa sinne <3

   Poista