Sisällön tarjoaa Blogger.

JOULUKUU - MITÄ KUULUU?


Joulukuu hujahti. Se oli työntäyteinen, mutta onnistuin kerrankin selviämään ilman pahempia pudotuksia. En voi varsinaisesti hihkua riemusta, että multa on kestänyt yli kuusi vuotta (niin kauan infarktista jo on!) sopeuttaa kiireeni uuteen elämäntilanteeseen, mutta balanssi alkaa kai vihdoin löytyä. 

Yleisesti tiedetään, että oikean aivopuoliskon aivoverenkiertohäiriön taudin kuvaan kuuluu sairauden ja/tai oireiden tiedostamisen vaikeus (lisätietoa täällä). Itselleni se kuitenkin tuli aivan yllätyksenä. Henkiin jäätyäni kieltäydyin lähes vuosia uskomasta, että mikään olisi varsinaisesti pysyvästi muuttunut. Tästä kertoo hyvin esimerkiksi se, että odotin kauan entisen elämäntilanteen palautumista ja annoin kirjoittaa osa-aikaisen sairaseläkkeen ainoastaan puoleksi vuodeksi kerrallaan. Tätä jatkui kolme vuotta. Lisäksi hulluuksissani hain täyspäiväisesti opiskelemaan tekstiilisuunnittelua. Pääsin jatkoon molemmista pääsykokeista. Onneksi en sentään päässyt sisälle. Se olisi ollut aivan järjettömän raskasta.

Tässä kuussa meinasin ylittää omat voimavarani töiden kanssa. Jannen jatkuvan muistuttelun ansiosta  pidin tiukasti kiinni hiljaisista hetkistä ja päiväunista. Peruin paljon tapaamisia ja kannoin niistä huonoa omatuntoa. Jannen mukaan viimeisen kuukauden aikana on ollutkin hieman helpompaa. Ei ole ollut niitä kamalampia päiviä lainkaan, ainoastaan semipahoja. Ja sekin on jo jotain se!

Onneksi joulu ei lukeudu niihin asioihin, joista meidän pienessä perheessä on tapana stressata. Sitä lisähuolta en kaipaisi tähän nyt lainkaan. Joulu ei aiheuta meillä etukäteen massiivisia operaatioita, vaan ilmenee ainostaan extravapaina. Niistä nautitaan Tyynelässä perheen, ystävien, riisipuuron, puusaunan ja kynttilöiden kanssa. 

Mitä sulle kuuluu? Oliko joulukuu ihana vai kamala?

Toivon ihania ja leppoisia joulunpyhiä sinne <3Fiiliksiä aiempien joulujen alla:
6.12.2017 "Huono jouluihminen"

1 kommentti

  1. Ihanaa, että olet oppinut ottamaan iisimmin. Onnea ja iloa uuteen vuoteen <3

    VastaaPoista