Sisällön tarjoaa Blogger.

MILLAINEN KEITTIÖ VANHAAN TALOON ?

50 luvun keittiö. Vanhan talon keittiöremontti / keittiön kaapit. Puusepän tekemä keittiö. Säästävä keittiöremontti. Kaapin ovet mittojen mukaan.

50 luvun keittiö. Vanhan talon keittiöremontti / keittiön kaapit. Puusepän tekemä keittiö. Säästävä keittiöremontti. Kaapin ovet mittojen mukaan.

50 luvun keittiö. Vanhan talon keittiöremontti / keittiön kaapit. Puusepän tekemä keittiö. Säästävä keittiöremontti. Kaapin ovet mittojen mukaan.

50 luvun keittiö. Vanhan talon keittiöremontti / keittiön kaapit. Puusepän tekemä keittiö. Säästävä keittiöremontti. Kaapin ovet mittojen mukaan.

50 luvun keittiö. Vanhan talon keittiöremontti / keittiön kaapit. Puusepän tekemä keittiö. Säästävä keittiöremontti. Kaapin ovet mittojen mukaan.Kaunis ja toimivakin
Tässä se nyt on - meidän uusi keittiö. Täytyy sanoa, että on tullut hypittyä riemusta. Lopputulos on ihana!

Meillähän oli lähtökohtaisesti ihan ok keittiö. Se oli tukeva, sopivan kokoinen ja kelvollisen näköinen. Nyt meillä on sitten keittiö, joka on paitsi tukeva ja sopivan kokoinen, myös kaunis ja toimiva. Se on todella tärkeä parannus, koska alakerta on yhtenäistä tilaa ja keittiö näkyy suoraan sohvalle. Voi kertoa, ettei ole kiva istua siinä illasta toiseen katsomassa, jos näkymä ei tunnu omalle.

Vanha keittiö palveli meitä hyvin seitsemän vuotta. Talon edellisiä asukkaita se oli palvellut jo yhdeksänkymmentä luvun alusta lähtien. Se oli kestävää tekoa, joten suotta olisimme purkaneet toimivaa. Keittiöremontti päätettiinkin toteuttaa ns. säästävästi. Mitään runkoja, hyllyjä, laatikoita jne rakenteita ei vaihdettu.

Sisuskalut on samat, mutta kuori uusi. 

Kaapin ovet tilattiin mittojen mukaan (ja valmiiksi asennettuna) puusepältä, joka teki myös meidän vanhan kodin "supersäilytysratkaisun" eli korokkeen ja kylpyhuoneen kalusteet. Tuntui turvalliselle ostaa projekti tyypiltä, jonka työhön oltiin aiemminkin enemmän, kun tyytyväisiä. Ja lopputulos oli taas ihan täydellinen.

Homma eteni, mittakäynnistä asennukseen, todella nopeasti ja paikan päällä suoritettu työ oli päivässä ohi. Kaappeja ei tarvinnut tyhjentää kokonaan, eikä remontista aiheutunut kaaosta. Sain reilussa tunnissa asennuksen jälkeen tavarat paikoilleen, siivottua ja imuroitua. Tää tuntui perinteisen keittiörempan sijaan luksukselta. Ei tarvinut etsiä tavaroita pahvilaatikoista päivästä toiseen ja elää vesikatkojen kanssa.


Mitä tehtiin ja paljonko se maksoi?

 • Ovet 1020€. Tuotiin paikalle valmiiksi haluttuun väriin maalattuna (Tikkurila Angora H466).
 • Tiikkivetimet (FSC- sertifikaatilla varustettua vastuullisesti kasvatettua puuta) 70€.
 • Messinkivetimet 7 kpl 49€. 
 • Uudet kiskot vanhoihin laatikoihin ja saranat oviin 240€.
 • Mikron alle laatikko (alimman hyllyn täyttöä ja käyttöä helpottamaan), lajitteluvaunu (kuudella astialla!) roskiskaappien tilalle ja pikkulaatikot 4 kpl 350€.
 • Työtasot valkoiseksi laminoitua vaneria 410€.
 • Asennus 820€.

Hintaa tälle kokonaisuudelle tuli 2959€ töineen päivineen. Lopputulos on ihan joka pennin arvoinen, jossei enemmän. Keittiö on nyt valoisampi ja lämpimämpi. Se näyttää sille, että kuuluu taloon - on jotenkin samaan aikaan ajaton ja uusi.16 kommenttia

 1. Ihana <3 Itse juuri pähkäilen Issulan keittiön kanssa, mieli muuttuu päivittäin :D... Terkkuja!!
  T. Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati <3 Millaisia suunnitelmia teillä sinne on? Teettekö keittiön itse vai tekeekö joku?

   Terveisiä sinne ja mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Ihan käsittämättömän upea keittiö ❤️ Kertakaikkisen upea kokonaisuus! Toi angora on kyllä kaunis väri, maalasin sillä vetimet yhteen työtasoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Oon samaa mieltä. Tää muutos teki mut todella onnelliseksi. Angora on ihana. Tarpeeksi väriä, muttei tunkkainen tai tumma. Sopii monen kanssa.

   Poista
 3. Ai-van I-HA-NA! Tulipa siitä kaunis kokonaisuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö <3 Mä oon hyppinyt täällä riemusta. Nytkin istun sohvalla ja katselen suoraan tuonne kaapistoon päin. Muutos teki koko alakerran tunnelmaan huomattavan parannuksen.

   Poista
 4. Vau, ihan mielettömän hieno <3 Olen suorastaan sanaton! Täytyy pian tulla ihailemaan ihan livenä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru <3 Tulkaa joo. Tai siis ensin mä tahdon tulla teille katsomaan mitä kaikkea uutta teillä siellä on. Mut tulkaa te tänne sitten, kun meidän olohuoneen lattiaprojekti on ohi :)

   Poista
 5. Jotenkin tutun näköistä, mutta se johtuu varmaan siitä että mekin luotimme keittiöremontissa Puutiaiseen ;). Ollaan tosi tyytyväisiä, kyllä tuo keittiö on yksi elämämme parhaista investoinneista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hauska kuulla <3 Joo Tapio on ihan älyttömän hyvä siinä, mitä tekee. Tällaiset muutokset parantaa paitsi mieltä, niin elämän laatua.

   Poista
 6. No kestipäs kauan päästä koneelle kommentoimaan! Mutta siis, just niin ihana tuli kuin oletinkin! <3 Siinä meidän ehkä joskus vielä projektissa on kyllä harmillisesti semmoset liian uudet ollakseen hienot ja liian vanhat ollaakseen hienot -kaapit :D Siis eli tuskin runkojaan voisi käyttää. Mutta oispa mahtava jos voisi itekkin teettää sepällä koko homman! Haaveissa on hyvä olla :D

  VastaaPoista
 7. Toisen blogin kautta löysin blogiisi ja aloinkin heti katselemaan näitä keittiökuviasi suurella mielenkiinnolla :) Tykkään aidosti tästä muutoksesta, jonka olette toteuttaneet! Kuten sanottua, niin kuori on niin sanotusti uusi, mutta ilme on silti ihanan ajaton. Upeaa! :)

  VastaaPoista
 8. Apua mä kestä miten noloa, että en oo muistanut vastailla. Törkeää jättää huomioimatta, mutten tehnyt sitä tahallani. Oon pahoillani.

  Eilen tein: toivottavasti sun haave toteutuu <3 Laita tuosta linkin kautta Tapiolle viestinä tarjouspyyntöä, jos asia tulee ajankohtaiseksi.

  Kirppisrakkautta Eeva: Iso kiitos <3 Me ollaan tästä niin onnellisia. On ihana kokata, kun mikään yksityiskohta ei töki.

  Marika: Kiitos kauniista sanoista <3 Me ollaan kyllä todella tyytyväisiä tähän. Väri on ihana, keittiö sopii taloon ja kaikki toimii just niin helposti, kun pitää.

  VastaaPoista
 9. Heippa!

  Toivottavasti tää viesti tavoittaa sut vielä, vaikka postaus onkin jo vanha:)

  Kerroit, että keittiön taso on valkoiseksi laminoitua vaneria. Mitä ihmettä se on ja mistä sitä voisi lähteä kyselemään?

  Kiitos!

  t. Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Jenni!

   Juu - mulle tulee aina meiliin tieto uusista kommenteista :)

   Tällaisia työtasoja saa tilattua sellaisen puusepän kautta, joka tekee laminointitöitä. Mun luottotyyppi on tämän keittiönkin toteuttanut https://puutiainen.com

   Poista