Sisällön tarjoaa Blogger.

LATTIAREMONTTITerveisiä Tyynelästä. Täällä on kaikki hujan hajan, siksi saatte katsoa näitä viimeisiä kuvia Tyynelästä ennen kaaosta. Lattiaremontti alkaa valmistua, mutta viimeistelyt ovat kesken.

Alakerta on pieni ja siksi onkin ihanaa, että pian koko alakerrassa on yhtenäinen ilme. Kun istun tässä keittiön pöydän ääressä, nään sekä eteiseen, että olohuoneeseen. Sohvalla istuessani nään sekä keittiön, että makuuhuoneen. Se, että lattiapinta on yhtenäinen, tekee tilan yllättävän paljon avaramman oloisaksi.

Toissavuoden vesivahinkorempan aikana keittiö ja eteinen saivat uuden lattian. Niiden alle oli uinut kosteus kosahtaneesta lämminvesivaraajan putkesta ja lankut menivät vaihtoon. Ostimme silloin vakuutuskorvauksen päälle, itse hieman extraa maksamalla, vanhan tilalle 14cm leveää kuusilankkua. Nyt sitä samaa asennettiin olohuoneeseen ja makuuhuoneeseen. Niiden maalatut lankkulattiat olivat jäätävän kylmät talvisin.

Remontissa lattiat avattiin, eristettiin uudelleen, asennettiin 14 cm leveät ja 4,5 cm paksut lankut. Lopuksi lankut käsiteltiin puuvahalla. Olohuoneessa tehtiin myös muiden pintojen remontti. Ysärillä asennettu, mielestäni aavistuksen liian levein paneelein toteutettu katto purettiin ja tapetit poistettiin seinistä. Kattopaneeliksi valikoitui helmipaneeli, jota on keittiössäkin ja seiniin maalattiin uusi sävy.

Kun huoneet oli riisuttu kaikesta vanhasta, päätimme, että samalla osa kalusteista saa lähteä. Emme kasaa niihin enää huonekaluja, jotka ovat tänne jostain ajautuneet, vaan hankimme paikoilleen sopivat ja tarkoituksella valitut. Uusia kuvia saan otettua ehkä ensi viikolla. Toivotaan!

Nyt mä kävelen täällä paljain varpain, koska lattia tuntuu samettiselle jalan alla.

Mukavaa viikonloppua!
ps. nähdäänkö sunnuntaina?3 kommenttia

 1. Aivan ihana saada uusi lattia. Minä täällä haaveilen samasta asiasta. Kuluneena talvena saimme uudet ikkunat. Jossain välissä koittaa lattiankin vuoro. :)

  VastaaPoista
 2. Se on juuri niin, että yhtenäinen lattia tekee kummasti koko pinta-alasta isomman ja kaikin puolin muutenkin yhtenäisemmän. Olen yrittänyt vaalia tätä asiaa niin ykkös- kuin kakkoskodissa. Kuvat Tyynelästä ovat aivan ihastuttavia - tykkään niin klassisesta tyylistä!! Joten toivottavasti se ei vaihdu vaan ehkä vain kristallisoituu? ;)

  VastaaPoista
 3. Varmasti ihanaa kun saa uudet pinnat: katosta lattiaan asti ja vielä uudet lämpimät lattiat.
  Minä niin tykkään etsiä uusia blogeja joissa en ole ennen käynyt. Silloin löytää uusia ihania blogeja ja ihania ihmisiä näiden blogien takaa.
  Liityin blogiisi lukijaksi ja liitin blogisi minun lukuluetteloon, silloin on helppo seurata blogiasi.
  Tule sinäkin käymään kylässä minun blogissani,
  Oikein hauskaa loppuviikkoa sinulle.

  VastaaPoista