Sisällön tarjoaa Blogger.

TYLSÄN VIIKONLOPUN PELASTUS?


Siltä se nyt näyttää - koronaväsymystä on meillä kaikilla ilmassa. On jo kökitty niin kauan, että alkaa tuntua sille, että on ansainnut jotain muuta. Toisaalta tämä uudeksi normiksi noussut tilanne harmittaa hitosti, mutta kun taakse päin katsoo, niin olen erittäin kiitollinen siitä, etten viime keväänä tiennyt, että tulemme viettämään koronan vuosipäivää samoissa merkeissä. Jos olisin maaliskuussa 2020 tiennyt, että tilanne on tänäänkin yhtä huono, en olisi ehkä jaksanut. Olenkin todennut, että helpointa on, kun ajattelee vaan tulevia viikkoja ja kuukausia. Se tuntuu konkreettiselta ja helpommin käsitteltävältä. Olen onnekseni välttynyt ahdistuneisuudelta ja masennukselta. Yksin asuvien ystävien puolesta olen enemmän huolissani.

Huomaan nykyään viikoittain, kun mennään kohti viikonloppua, että mieleeni nousee väkisinkin huoli siitä, tulevatko ne päivät erottumaan arjesta. Onko se sitä samaa ulkoilua, ruuan laittamista, leivontaa ja leffailtaa? Jotta arki saadaan erottumaan vapaapäivistä, vaaditaan jotain muutakin kuin se, ettei ole töitä. Nämä on asioita, joita meillä tehdään viikonloppuisin tai jotka on joskus hyviksi havaittu.

Millä hitolla sen viikonlopun taas saa kulumaan?

 • Facetime- illanistujaiset. Lasi viiniä ja ystävät. Toimii paremmin, jos on käytössä tabletti tai läppäri, niin ei tarvitse tihrustella.
 • Yatsy. Sopii hyvin kahdestaankin pelattavaksi. Jos molemmilla on nopat ja laput, niin miksei vaikka Facetimen välityksellä.
 • Levyraati. Parhaimmillaan kotioloissa vinyylein soitettuna, mutta toimii millä tahansa laitteella ja onnistuu myös etäillanistujaisissa. Jokainen soittaa vuorollaan kappaleen ja muut kirjoittavat ylös ajatuksensa ja pisteet 1-10. Nämä käydään läpi kappaleen soitua. Oletko oman elämäsi Unto Torniainen vai Pirkko Liinamaa? Raati voi aloittaa inspiroitumisen iltaan vaikka tsekkaamalla tämän pätkän. Arvostelut alkavat kohdasta 2.32.
 • Musavisa. Toteutetaan samaan tapaan, kun levyraati. Kappaleet voi valita sen mukaan, onko kuuntelijat lapsiasi vai iltaa istuvia ystäviä. Jokainen valitsee muutaman kappaleen ja ne soitetaan vuorotellen. Oikeasta artistista saa yhden pisteen ja kappaleesta yhden pisteen. Voittaja tietysti palkitaan avokätisesti.
 • Päivän pähkinät. Tämän tietovisan voi järjestää porukalle tai toteuttaa kaksin. Meillä puoliso vastaa ja minä kysyn. Ensin luen päivän kysymykset läpi ja arvaan montako hän tietää. Janne kertoo myös itse, moneenko oikeaan vastaukseen aikoo yltää.
 • Äänikirjat. Kuuntele kokatessa, maalatessa, autoillessa, lenkillä tai löhöillessä. Parhaillaan kuuntelemme yhdessä kirjaa nimeltä Koronahelvetti. Suositeltavia ovat myös mm. Error - mielen häiriöitä, Lyhyet vastaukset suuriin kysymyksiin, Viro (sensuroimaton), Jalat ilmassa, Ruskeat tytötKuolemanlaakso, Paperilla toinen, Rikkaruoho, Tästä on vaikea puhua, Viimeinen kirjani, Minun tarinani ja Asioita jotka huomaa vasta, kun hidastaa.
 • Mölkky. Kuka sanoi, ettei sitä voi pelata lumessa?
 • Opi uusi kieli tai kertaa jo opittua. Toimii etäkoululaiselle ja aikuiselle.
 • Yogaia, kun on istuttu tarpeeksi. 
 • Istutuspuuhia, jotka sopivat myös kerrostalokotiin.
 • Maalaaminen. Jos ryhdytte hommiin koko perheen kesken, levitä pöydän / lattian suojaksi sitä rautakaupasta saatavaa suojapahvia ja kiinnitä se maalarinteipein. Kuvassa on mun eilinen tuotos, joka on tehty akryylimaaleilla.
 • Ja kun lapset käyvät ylikierroksilla. Tee ristikko, jonka ratkaisusana on vihje sinne, mistä aarrejahti alkaa. Jokaiselta rastilta löytyy kartta tai vihje seuraavalle. Piilota vihjeitä sohvan alle, takan päälle, keittiön alalaatikoon, kenkään, pyykkikorin alle, patterin taakse jne.

Ja näillä kohti viikonloppua!


Ei kommentteja