Sisällön tarjoaa Blogger.

JOULUPAKETOINTI- IDEOITA

 Kaupallinen yhteistyö / mainos: Tori.fi

Mitä jos et hankkisi lainkaan lahjapaperia?

Olen vuosien ajan paketoinut lahjat pääsääntöisesti ekologisemmin. Välttelen runsaspigmenttisiä ja muovitettuja lahjapapereita, koska niitä ei saa kierrättää paperin tai kartongin mukana. Viime vuonna käytin paketoimiseen ristikkolehtiä, toissa vuonna tapettin ylijäämiä ja aiemmin kaikkea, mitä nyt sattui kaapista löytymään. Tapoihini kuuluu säästää vuoden mittaan kaikkea paketointiin sopivaa - kauniista kuoseista sopiviin laatikoihin. Tänä vuonna sain Tori-yhteistyön muodossa haasteen jakaa Instagram-tililläni ekologisempia paketointivinkkejä, mutta koska aihe minulle on rakas, päädyin kirjoittamaan niitä teille myös tänne. Tässä siis tulee:


1. Kukkapaketti kuvastosta. Paketin päällä on ruskea pakkauspaperi, jonka saa kierrättää kartongin mukana. Päälle leikkasin jostain pressitilaisuudessa saamastani Adean kuvastosta kukkia ja lehtiä.


DIY gift wrapping ideas paketointi ideat

2. Kuosista kukkia. Tämän paketin päälle leikkasin kukkia ja lehtiä sanomalehden välissä tulleesta Marimekon mainoksesta. Käytin kukkien liimaamiseen vanhaa vesivärisivellintä, jolla oli helppo tehdä tarkkaa työtä.

DIY gift wrapping ideas paketointi ideat

3. Ilman lahjanarua. Muoviset, kiiltävät lahjanarut ovat poltettavaa sekajätettä, joten niitä ei kannata käyttää ellei kotoa valmiiksi löydy. Tämän paketin käärin lahjapaperilla. Päälle teippasin kultatarrasta "lahjanarun" ja popcorni- postikortin, jonne voi kirjoittaa rakkauslauseita paketin saajalle.

DIY gift wrapping ideas paketointi ideat

4. Hupsut lapset. Lasten paketteihin voi askarrella paperilla, tussilla, teipein ja napein naamoja ja jouluaiheita. Eivätpä jää paketit tylsäksi vaikkei värikästä paperia olekaan.

DIY gift wrapping ideas paketointi ideat

5. Mainokset ja julisteet. Kaikki seuraavan kuvan lahjat on kääritty sanomalehden välissä tulleisiin mainoksiin. Pakkasin tänä vuonna myös lähes kaikki pehmeät lahjat koviksi. Tämä tapa helpottaa epämääräisten mallisten pakettien pakkaamista. Osassa alla olevan kuvan paketeista on sisällä kynttilöiden kartonkilaatikoista sopiviksi taitellut laatikot.


6. Lahjalaatikot. Löysin sattumalta nämä lahjalaatikot Torista hakemalla *paketointi* hakusanalla tykötarpeita. Lahjansaajat voivat kierrättää jämäkät laatikot vaikka seuraavan lahjan mukana uudelle saajalle.


7. Nättiä sisältä myös. Tähän pakettiin käytin kääreenä säästämääni silkkipaperia ja kangasnauhaa.


8. Silkkipaperilla suojaan. Löysin Torista myös lisää silkkipapereita eriväreissä ja Tiimarin kääreissä. Uutena en sitä viitsi ostaa, koska se ei ole kierrätyskelpoista, vaan hävitetään poltettavan jätteen mukana.Haastan sinutkin miettimään pakatessasi sitä, miten lahjansaaja pystyy kierrättämään paketin ympärille käärimäsi materiaalit. Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua.

Kaunista joulunaikaa <3


2 kommenttia

 1. Kauniita paketteja!
  Meillä on jo vuosia pakattu lahjat kierrätettäviin kangaspusseihin, jotka olen itse ommellut. Kyllä vähentää paljon roskaa olohuoneen lattialla aattoiltana, kun kuuden hengen lahjat ovat kangasnyssäköitä.
  Joulun odottamisen iloa Sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka <3

   Mä muuten muistan, että tästä on ollut puhetta joskus aiempina vuosina. Se on ihana idea!! Onhan se jo esteettisestikin paljon parempi vaihtoehto, kun jätesäkki, johon vuorollaan survotaan kääreitä, siinä olohuoneen nurkassa.

   Joulun odottamisen iloa sinne myös <3

   Poista