Sisällön tarjoaa Blogger.

OLOHUONEEN SISUSTUS JA ONNISTUNUT VÄRIVALINTA

*kuvien seinämaali on saatu testiin @coverstorypaint


puuterinen maali sävy Cover story ANAÏS

puuterinen maali sävy Cover story ANAÏS

puuterinen maali sävy Cover story ANAÏS

puuterinen maali sävy Cover story ANAÏS

puuterinen maali sävy Cover story ANAÏS


Aivan liian monesti, viimeisen neljän vuoden aikana, olen haaveillut kaupunkikodista luopumisesta ja muuttamisesta maalle. Muuttaminen sinänsä ei olisi minulle mikään suuri kynnys, koska olen vaihtanut maisemaa useasti - jotakuinkin 24 kertaa, jos laskin oikein. Maalle muuttaminen tuntuisi luonnolliselta askeleelta. Ostimme Tyynelän 10 vuotta sitten, eikä yksikään paikka sitä ennen ole tuntunut samalla tavalla kodilta. Sen talon värikkäiden seinien suojassa tunnen oloni iloiseksi ja onnellisemmaksi, kun missään muualla. 


Ymmärrän, ettei täysi maallemuutto ole puolisoni työn vuoksi mahdollista, joten laastariksi olen neljän, tässä kaupunkikodissa asutun, vuoden ajan haaveillut ympärilleni lisää väriä ja kotoisaa tunnelmaa. Vihdoin siinä on onnistuttu. Janne maalasi lauantaina, yhden päivän aikana, koko olohuone/ keittiön uuteen uskoon.


Näiden tapahtumien pohjaksi meillä käytiin uuvuttavan pitkään keskusteluja sopivasta värivalinnasta ja tehtiin kompromisseja. Itse tahtoisin isoja värikkäitä pintoja ja Janne taas levollista taustaa kalusteille. Meistä kumpikin vieroksuu kaiken maailman koemaalauksia ja meillä tuijoteltiin useasti pieniä värimalleja ja pohdittiin miten ne toistuisivat isoilla pinnoilla. Kirjoitin Instaankin, että taidettiin keksiä ikiliikkuja.


Lopulta päädyimme tilaamaan Coverstorylta seinään liimattavia värimalleja. Ne on maalattu oikealla maalilla, joten lopputulosta ei tarvitse ennustaa, vaan tietää mitä saa. Värimalleja tuijoteltuamme tilasimme meille sekä mun toivomaa sävyä ANAÏS, että Jannen valitsemaa sävyä URSULA. Janne oli vakuuttunut, että tämä combo toimisi. Lyhyet päätyseinät maalattaisiin lämpimällä puuterilla ja pitkät seinät neutraalilla harmaalla. 

Maalari yllätti itsensäkin


Maalaaminen aloitettiin päätyseinistä. Ne maalattiin molemmat kahteen kertaan - sekä kirjahyllyn takaa, että keittiökaapistojen päältä. Työn edettyä tähän pisteeseen puolisoni totesi, että maalia riittää ja hyvälle näyttää, joten hän antoi mennä samalla sävyllä koko pitkän seinän. Olen ratkaisuun enemmän kuin tyytyväinen!


* Kuvien maalit saatiin testiin Cover Storylta, joten loppuun lyhyesti kokemuksia. Maalattavuus ja peittävyys erittäin hyvä. Sävy ANAÏS on täydellinen puuterinen maali. Se on samaan aikaan raikas ja lämmin. Maalia kului kivi-/ kipsilevyseinään huomattavasti vähemmän kuin valmistajan ohjeessa. Meidän olohuone/ keittiöön maalia meni kaksi 3,6l purkkia. Päätyseinän pituus on 5m, pitkän seinän pituus 10m ja huonekorkeus 3,2m. Puuseinään menekki voi olla valmistajan ilmoittaman mukainen. Erityisesti pidimme siitä, että maali on täyshimmeä, hajuton ja muoviton.

2 kommenttia

  1. Itsekin olen vähän pohtinut pitäisikö laitella uutta maalia seinään kotonamme täällä Etelä-Karjalassa. Se on sellaista puuhaa mistä tykkään kovasti ja sillä saa helposti uutta ilmettä. Välillä olen miettinyt, että maalarin ammatti olisi ehkä sopinut minulle. Tuo värivalinta on vaan aina aika haastava homma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta- värivalinta on aina hirvittävän haastavaa. Tällä kertaa meillä onneksi osui niin nappiin, ettei tarvitse olla heti päällemaalaamassa. Täällä on nyt ihanan lämmin tunnelma :)

      Poista