Sisällön tarjoaa Blogger.

Kuisti on vihdoin valmis / remonttiväsymystä ilmassa

Syyskuussa 2020 aloitettu jättimäinen Tyynelän kuisti-, eteis- ja kylpyhuoneremontti on vihdoin valmistumassa. Talon vanha sisääntulo purettiin talon hirsirunkoon saakka. Myös ulkoeteisen ja keittiön välissä sijaitseva välieteinen purettiin ja sen päältä yläkertaan vievät portaat. Kylpyhuone jäi samoille sijoilleen, mutta uusittiin katosta lattiaan.


Lähtötilanne remontille oli vuonna 1993 rakennettu sisääntulo, joka ei oikein palvellut meitä. Paitsi neliöitä, tarvittiin myös enemmän säilytystilaa. Olin vuosia haaveillut ikkunoiden alla kiertävistä kiinteistä säilytyspenkeistä ja valoa tuovista ikkunoista. Viimeksi mainittuja on, entisen yhden sijasta, nyt seitsemän. 

Tästä lähdettiin ja näin edettiin.


Kuistin rakentaminen vanhaan taloon.

Kuistin rakentaminen vanhaan taloon.

Kuistin rakentaminen vanhaan taloon.

Kuistin rakentaminen vanhaan taloon.

Kuistin rakentaminen vanhaan taloon.

Kuistin rakentaminen vanhaan taloon.

Kuistin rakentaminen vanhaan taloon.


Suunnittelun ja arkkitehdin meille hoiti suunnittelija Jutta Karihtala. Hän myös etsi remontille hyvän tekijän. Edes rakennuslupaa meidän ei tarvinnut hakea itse. Olen äärimmäisen kiitollinen siitä, että remontti oli mahdollista toteuttaa näin. Täytyy tunnustaa, että jo pelkästään kaikkien päätösten tekeminen, remonttipölyn siivoaminen ja välitilassa eläminen on mun hermostolle ja aivoille niin kuormittavaa, että alkaa olla voimat vähissä. 


Enää meiltä puuttuu lattian ja portaiden pintakäsittelyn toinen kerros ja sitten ollaan selvitty tämän remontin kanssa yli maaliviivan. Nyt pidetään kuitenkin kuukauden tuumaustauko - istutaan kuistilla ihmettelemässä uusia maisemia, ollaan vaan ja toivotaan, ettei kumpikaan meistä siinä viipyillessämme mainitse sanallakaan edessä häämöttävästä julkisivuremontista. Toivon, että saan hetken vaan tuijottaa tyhjäpäisenä ympärilleni ja vaikka kuunnella äänikirjoja. Eiköhän se lattian värikin siinä sitten pikkuhiljaa, jos ei nyt varsinaisesti kristallisoidu, niin ainakin piirtyy jollain tavalla meidän mieleen. 
10 kommenttia

 1. Siitä tuli kyllä kerrassaan ihana, vanha rouva näyttää nyt niin upealta ja ylväältä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana <3 Siitä tuli kyllä todella kaunis <3 En malta odottaa, että se kulahtaa sopivasti näyttäen vanhalle.

   Poista
 2. Upea kuisti! Varmasti tosi tunnelmallinen tuo paikkana, kun pääsette sitä käyttämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeva <3 Joo näin mä uskon myös. Vielä mulla ei ole ihan selkeää mielikuvaa siitä, millainen sisustuksesta lopulta tulee, mutta fiilistellessä se varmaan selviää.

   Ihania Pääsiäisen päiviä sinne!

   Poista
 3. Hei! Tulipa kaunis ja varmasti valoisa :) Ihanat myös ne paneloinnit kuistin sisäpuolella. Onko kuistissa tasakatto vai näyttääkö vain? Mielenkiinnosta kysyn onko harjakatolta alas tuleva lumi huomioitu jotenkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Juu valoisa on :)

   Kuistin katosta tuli yläkertaan vievien portaiden vuoksi tasaisempi, kuin oli tarkoitus - sitä ei voinut laskea sivuilta enempää, kun portaissa pitäisi muuten kumartua, mutta se on edelleen mansardimallia. Toivotaan, että on toimiva tällaisenaan, kun vaihtoehtoa ei ollut :) Lunta meillä ei tosin ole ollut moneen talveen niin paljon, että sitä olisi liiemmin kertynyt katoille tai puutarhan katosrakenteiden päälle.

   Poista
 4. Kiitos vastauksesta! Kuulostaa ihan järkeenkäyvältä ja onneksi asutte sellaisella alueella missä ei ole runsaslumisia talvia, silloin ei katon mallillakaan ole varmasti niin suurta merkitystä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se ei tule ainakaan joka vuotiseksi ongelmaksi. Luulen siis, että pääosin säästytään lumikolan kanssa katolle kiipeilyltä :D

   Poista