Sisällön tarjoaa Blogger.

HELPPO OHJE: PÖRRÖISET KÄMMEKKÄÄT

Helppo ohje pörröiset kämmekkäät / kynsikkäät / lapaset.

Helppo ohje pörröiset kämmekkäät / kynsikkäät / lapaset.

Helppo ohje pörröiset kämmekkäät / kynsikkäät / lapaset.


Helppo ohje: pörröiset kämmekkäät


Nämä tarvitset:

 • kerä Sandnes Garn Babyull Laget, sävy 4622
 • kerä Sandnes Garn Tynn Silk Mohair, sävy 4323
 • sukkapuikot 2,75 tai käsialan mukaan
 • neulan


Kämmekkäät neulotaan molemmilla langoilla yhtäaikaa eli kahdelta kerältä. Molempia jää kämmekkäistä yli eli halutessasi voit neuloa tätä ohjetta pohjana käyttäen myös lyhytvartiset lapaset.


Luo 44 silmukkaa. Aloita neulomalla (1 o, 1 n) resoria viisi kerrosta. Neulo vielä viisi kerrosta kaikki oikein ja aloita sitten peukalokiila.


Peukalokiila:

Kiila tehdään puikkojen 2 ja 3 väliin. Neulo siis ensimmäinen puikko kaikki oikein ja toisella puikolla oikein, kunnes jäljellä on kolme silmukkaa. Tee tähän lisäys, eli neulo kolmanneksi viimeinen silmukka tuplana; ensin etureunasta ja sitten takareunasta. Neulo sitten oikein ne tämän toisen puikon kaksi viimeistä silmukkaa ja myös kolmannen puikon kaksi enimmäistä. Tee taas lisäykset kolmannella silmukalla ja neulo sitten kerros loppuun saakka.


Kiilan lisäykset tehdään tähän tapaan joka kolmannella kerroksella eli lisäyskerrosten välissä neulotaan aina kaksi kerrosta kaikki oikein. Ensimmäisen kerran lisäykset tehdään kolmanneksi viimeisellä ja kolmanneella silmukalla, seuraavan kerran lisäykset tehdään neljänneksi viimeisellä ja neljännellä silmukalla, kolmannen kerran viidenneksi viimeisellä ja viidennellä silmukalla jne. Kun lisäykset on tehty kuusi (6) kertaa ja puikoilla 2 ja 3 on molemmilla 17 silmukkaa, neulotaan ensin kolme kerrosta kaikki oikein ja siirretään sitten 6 silmukkaa puikolta 2 ja 6 silmukkaa puikolta 3 apulangalle peukaloa varten. 


Sovita kämmekäs ja päätä tarvitsetko kavennuksia. Jos käsine tuntuu sopivalle jatka neuloen 18 kerrosta kaikki oikein ja päättele sitten joustavasti. Jos taas kaipaat tyköistuvampaa mallia, voit kaventaa seuraavilla kerroksilla peukalokiilan kohdalla aina yhden silmukan joka toinen kerros, kunnes tuntuu sopivalle ja päättele vasta sitten. Itse tein kavennukset tällä kertaa kuudesti eli kavensin 6 silmukkaa.


Poimi lopuksi apulangalta peukalon 12 silmukkaa ja nosta vastakkaiselta reunalta kolme silmukkaa lisää ja neulo peukalo. Kuvan peukalolla on pituutta 11 kerrosta. Päättele.

2 kommenttia

 1. Söpöset - näyttää niin pehmeille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä tuli kyllä suloiset ja ihanan lämpimät <3
   Toi pörröinen lanka on itseasiassa erittäin ohutta, mutta yhdessä käytettynä teki neuleesta tiiviin.

   Poista